Venäjä on jäädyttänyt myös Tanskan Moskovan-suurlähetystön pankkikortin

Entinen Moskovan-suurlähettiläs Hannu Himanen kommentoi Venäjän päätöstä jäädyttää Suomen edustustojen tilit 2:33
Entinen Moskovan-suurlähettiläs Hannu Himanen kommentoi Venäjän päätöstä jäädyttää Suomen edustustojen tilit

Tanskan Moskovan-suurlähetystölle kuuluva pankkikortti on ollut suljettuna viime vuoden kesästä lähtien. Tanskan ulkoministeriö kertoo asiasta tanskalaiselle uutistoimisto Ritzaulle.

– Suurlähetystöön on kesästä lähtien kohdistunut Venäjän viranomaisten merkittäviä rajoituksia, jotka ovat haitanneet suurlähetystön pankkitapahtumia, Tanskan ulkoministeriö kertoo kirjallisessa lausunnossaan.

Ministeriön mukaan Tanskan Moskovan-suurlähetystö on joutunut jo pitkään maksamaan laskuja ja työntekijöiden palkkoja käteisellä.

Keskiviikkona kerrottiin, että Venäjä on jäädyttänyt Suomen edustustojen pankkitilit Venäjällä. Ulkoministeri Pekka Haavisto kertoi keskiviikkona tiedotustilaisuudessa, että Suomi sai tiedon tilien jäädyttämisestä 27. huhtikuuta.

Suomella on Venäjällä suurlähetystö Moskovassa sekä pääkonsulaatti Pietarissa. Niiden pankkitilejä ei voi tällä hetkellä käyttää.

Suomi on antanut asiasta nootin Venäjälle toukokuun alussa.

Venäjältä ei ole saatu virallista selvitystä siitä, miksi Suomen edustustojen tilit on jäädytetty. Haaviston mielestä vaikuttaa siltä, että tilien jäädyttämisessä on mukana kiusantekoa.

Suomen edustustot jatkavat toimintaansa käteisvarantojen turvin.

Lue myös:

    Uusimmat