Venäjä julkisti uuden hallituksensa kokoonpanon – ulko- ja puolustusministeri säilyttivät salkkunsa

4:18
Video: Venäjän hallitus päätti erota viime viikolla Putinin linjapuheen jälkeen.

Venäjän uuden hallituksen ministerinsalkut on jaettu. Ulkoministeri Sergei Lavrov ja puolustusministeri Sergei Shoigu säilyttävät paikkansa maan johdossa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin nimitti uutta hallitusta johtamaan pääministeriksi viime viikolla Mihail Mishustinin, joka oli entuudestaan Venäjän valtakunnanpolitiikassa jokseenkin tuntematon.

Entisen pääministeri Dmitri Medvedevin hallitus erosi viime viikolla Putinin ehdotettua muutoksia maan perustuslakiin. Putin luovutti maanantaina parlamentille huomiota herättäneet lakiehdotukset alle viikko niiden esittelemisestä.

Muutosten myötä osa presidentin valtuuksista siirtyisi parlamentille ja muille valtion päätöselimille. Hallinnon kritisoijat uskovat, että muutosten tarkoitus on vahvistaa Putinin valta-asemaa sen jälkeen, kun hänen neljäs presidenttikautensa päättyy 2024.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja