Venäjä iskenyt ohjuksin Mykolaivin satamakaupunkiin – maan on vaikea tuhota Ukrainan meritorjuntakykyä

Video näyttää Venäjän hyökkäyksen Odessan Mustanmeren satamaan aiheuttamat tuhot. 1:01
Hurja video näyttävät Venäjän ohjuksen tuhot Ukrainan Odessassa

Venäjä iski tiistaiaamuna Mykolaivin satamakaupunkiin, Ukrainan viranomaiset kertoivat Guardian-lehden mukaan.

– Suuria räjähdyksiä on kuulunut Mykolaivissa! Kaikkia on pyydetty pysymään suojissa! Ilmaisku jatkuu, vaikka ulkonaliikkumiskielto päättyisi, kaupungin valtuuston puheenjohtaja Olexander Senkevitsh kirjoitti Telegram-viestipalvelussa Guardianin mukaan.

Hän tarkensi myöhemmin, että kyseessä olivat ohjusisku satamarakennelmiin Mustaltamereltä sekä isku ilmatorjuntaohjuksella Venäjän hallussa olevan Hersonin suunnasta.

Brittitiedustelu: Venäjän vaikea tuhota Ukrainan meritorjuntakykyä

Britannian tiedustelupalvelu on todennut, että Venäjän lauantainen ohjusisku Odessan satamakaupunkiin ei osunut sotilaskohteisiin. Alun perin Venäjä kiisti tehneensä iskun, mutta myönsi sen myöhemmin sanoen, että oli tähdännyt sotilasinfrastruktuuriin eikä kohteisiin, joihin iskeminen vahingoittaisi viljan vientiä tärkeästä satamakaupungista.

Venäjän puolustusministeriön mukaan ohjuksilla upotettiin Ukrainan sotalaiva sekä tuhottiin satamassa varastoituina olleita, Yhdysvalloista saapuneita meritorjuntaohjuksia.

Odessa on Ukrainan tärkein viljasatama. Venäjä iski Odessan satamaan vain vuorokausi sen jälkeen, kun viljatoimitusten turvaamisesta Mustanmeren kautta maailmalle oli tehty sopimus Ukrainan, Venäjän, Turkin ja YK:n neuvotteluissa Istanbulissa.

Tiistaiaamuna Ukrainan viranomaiset kertoivat, että Venäjä oli jälleen iskenyt Odessan alueelle, tällä kertaa satamakaupungin läheisiin kyliin ja yksityisomistuksessa oleviin rakennuksiin.

Tällä hetkellä Venäjä keskittyy tuhoamaan Ukrainan meritorjuntaohjuksia, jotka rajoittavat Venäjän hyökkäyskykyä Mustallamerellä, Britannian tiedusteluraportissa sanotaan.

Tiedusteluraportti kuitenkin epäili Venäjän mahdollisuuksia tuhota Ukrainan meritorjuntakykyä huonon suunnittelun ja heikon johtamisen sekä vanhentuneen tiedustelutiedon takia.

Lue myös:

    Uusimmat