Veljekset kuin ilvekset: Mersulta tyylikkäät onnittelut 100-vuotiaalle BMW:lle

BMW täytti kunnioitettavat 100 vuotta, ja Mercedes-Benz hoiti onnittelut erittäin tyylikkäästi – veljellistä vinoilua unohtamatta.

Kaksi saksalaista automerkkiä, BMW ja Mercedes-Benz ovat kilvoitelleet automaailman kärkipaikasta jo sata vuotta. Mersulla ollaan siitä kiitollisia, sillä uskollisen kilpakumppanin ja kirittäjän avulla on saavutettu paljon.

Kiittääkseen Mersu teetti esimerkiksi aukeamanlevyisiä sanomalehtimainoksia Euroopan lehtiin, eikä kampanja jäänyt tähän: Mersulla on kokonainen nettisivu, jolla kerrotaan kiitollisuudesta ja kutsutaan Bemari-kuljettajat kunniavieraiksi Mersun omaan museoon.

BMW-väelle luvataan parkkipaikka paraatipaikalta ja erityiskohtelua myös ravintolan puolella: luvassa on svaabilaista erikoisherkkua, eli baijerilaisvalmistajan logoon viitaten munuaisia. 

Tempausta voisi helposti pitää vitsinä, mutta kaikkihan tietävät, etteivät saksalaiset vitsaile.

BMW:tä piikitellään tottakai myös virallisemmassa onnittelupuheessa. Mercedes-Benzin perustajan Karl Benzin vuonna 1886 kehittämää bensiinikäyttöistä ajoneuvoa on nimittäin yleisesti pidetty kaikkien aikojen ensimmäisenä autona. 

– Onnittelemme maailmanlaajuisesti kuuluisaa BMW-yhtiötä merkkipäivän johdosta ja toivotamme kaikki BMW:n työntekijät tervetulleiksi tutustumaan autojen koko historiaan Mercedes-Benz-museoon, Mersun viestintä- ja markkinointijohtaja Ralf Glaser sanailee.

Mercedes-Benz muistutti 30 vuotta pidemmästä historiastaan myös Twitteriin lataamallaan videolla.

– Kiitos sadan vuoden kilpailusta. Edeltäneet 30 vuotta olivatkin hieman tylsiä, videolla kerrotaan.

Mercedes-Benz–museon tribuuttisivustoon voi tutustua tarkemmin täällä.

--

Kävimme tutustumassa uuteen kartano-Volvoon, näitkö jo?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja