Mainos

Veikkauksellakin äimistyttiin: Ennätyspotti innosti suomalaiset pelaamaan – "Lotto kiinnostaa ihan uusiakin pelaajia"

1:06

Lotossa on arvonnassa tänään illalla kaikkien aikojen suurin voittopotti, 15 miljoonaa euroa. Ennätysvoitto on saanut suomalaiset lottoamaan entistäkin kovemmin.

Veikkaukselta kerrotaan MTV Uutisille, että historiallinen 15 miljoonan voittopotti näyttää kasvattavan loton myyntiä aiempiin viikkoihin nähden.

– Myynti vaikuttaa kasvavan jopa neljänneksen tällä viikolla verrattuna aiempiin viikkoihin. Veikkauksen onnenpelit -liiketoimintaryhmän johtaja Anu Kytö kertoo.

Loton päävoitto on ollut jakamatta historiallisen pitkään nyt jo 13 viikkoa. 15 miljoonaan kohonnut mahdollinen voittosumma on saanut myös aivan uusia pelaajia kiinnostumaan pelistä.

– Äimistyneitä olemme täällä Veikkauksessakin siitä, että näin iso potti odottaa edelleen voittajaansa. Pitkään oli tarjolla 14,6 miljoonan ennätysvoitto. Ja nyt kun tällä viikolla noustiin vielä uudelle miljoonaluvulle, Lotto on alkanut kiinnostaa vielä ihan uusia pelaajia. Jännityksellä odotamme illan arvontaa, Anu Kytö jatkaa.

Pitkät jonot

Ennätyksellinen pelaaminen näkyy myös käytännössä Veikkauksen myyntipisteillä. Esimerkiksi Keravan Citymarketissa Lotto-tositteita jonotetaan myyntipisteellä tasaisesti koko ajan. Moni keravalainen kertoi laittaneensa tavallista useamman rivin.

– Kyllä ennätyspotti vaikutti. Laitoin tuplamäärän, kolme riviä enemmän. Ja mietin josko myöhemmin vielä pari riviä lisää, jonosta jo tositteen käsiinsä saanut Matti Piippo sanoo.

Moni kertoo lottoavansa aina samoilla vakionumeroilla. Läheisten syntymäpäivät näyttävät olevan Keravalla suoritetun pikakyselyn mukaan yleisin valintaperuste. Kaikki eivät kuitenkaan vakinumeroihin usko.

– Kone tietää voittonumerot paremmin, Jouko Rautanen naurahtaa.

Samoilla linjoilla on myös Heini Bremer-Sario, joka suorittaa kylläkin viikoittaisen arvonnan itse.

"Lisää vapaa-aikaa"

Kysymys päävoiton osumisesta omalle kohdalle laittaa pelaajat mietteliääksi. Aika moni kertoisi jakavan voittosumman läheistensä kesken.

– Lapsia ja lapsenlapsia on, niillehän se menisi. Mitä me vanhat niin paljolla tehtäisiin, Matti Piippo pohtii.

– Vaikka ostaisi uuden auton tai maksaisi lainat pois ja lähtisi matkustelemaan, Jouko Rautanen sanoo.

Heini Bremer-Sario uskoisi päävoiton saavan aikaan aikamoisen elämänmuutoksen.

– Toi on kyllä niin iso potti, että joutuisi vähän aikaa harkitsemaan, mutta luulen, että vapaa-ajan määrä lisääntyisi huomattavasti. Matkusteluun ja hevosiin ainakin, hän kaavailee.

Kaikki eivät edes ennätyssuurta voittopottia itselleen haluaisi.

– Ihan pienikin voitto. En haluaisi kuitenkaan mitään näin isoa voittoa, Aino Ceder naurahtaa ja vie oman tositteensa tiskille.

Lottoarvonta tänään MTV3 -kanavalla kello 22.10. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja