Veijo Baltzarin kanssa työskennellyt mies puolustaa ohjaajan työtapoja – "Karismaattinen, persoonallinen ohjaaja"

6:00
Videolla MTV Uutiset Liven haastattelema Johanna muistelee Baltzarin opetusmetodeista.

Kaikki Baltzarin työtä seuranneet eivät pidä hänen toimintatapojaan tyystin epäsopivina, vaan myös ohjaajan ansioista haluttiin muistuttaa. Timopekka Sillantaus kertoo osallistuneensa vuosina 2008–2009 Baltzarin teatteriproduktioon, johon hän teki musiikin ja esitti pienen roolin.

Sillantauksen kokemuksen mukaan toiminta tuntui suunnitellulta ja aikataulutetulta, ja harjoitukset sujuivat hyvässä hengessä.

– Baltzar oli karsimaattinen, persoonallinen ohjaaja. Hän tuntui aidolta ja tuli hyvin toimeen nuorten ja meidän vanhempienkin kanssa, tapahtuma-aikaan viidenkympin korvilla ollut mies kertoo.

Mies kuvailee Baltzarin kohdelleen näyttelijöitä ihan hyvin ja tulkitsi tämän harjoittaman naisten sukupuolen korostamisen "taiteilijan tavaksi" arvostaa. Erääseen parikymppiseen naisnäyttelijään hän tulkitsi Balzarin kuitenkin ihastuneen.

– Se tietysti tuntui aika erikoiselta, kun kysymyksessä oli 67-vuotias ja parikymppinen, mies toteaa.

Mies muun muassa puhui virnistellen naimisiin menosta. Haasteltu mies ei kuitenkaan tietänyt tilannetta tarkkaan, ja koska nainen ei selvistä asian kieltämisistä huolimatta tuntunut puheista hämmentyneen, mies ajatteli ettei asiaan tarvite puuttua.

– Saatoin tällaisen ohittaa ilman suurempaa miettimistä.

Mies sai lopulta käsityksen, ettei heidän välisessä suhteessaan ollut mitään sen kummempaa, ja myös Baltzar oli asian hyväksynyt.

– Tämän todisti myös se, että loppukaronkassa tunnelma oli ihan iloinen ja reipas.

Hän tunnistaa Baltzarin toisinaan nostaneet joitain näyttelijöitä ja kritisoineen toisia, mutta hän ei muista tähän liittyneen mitään asiaankuulumatonta. Mies myös itse muistaa joskus ilmaisseensa illanvietossa Baltzarille erimielisyyttään jostain asiasta, eikä se vaikuttanut ainakaan hänen ja ohjaajan suhteeseen.

– Minulle tuo produktio aiemmin vain teatterin kuluttajana toi valtavasti ymmärrystä monessa suhteessa sekä teatterin tekemiseen että myös sen erittelyyn katsojana.

Juttua korjattu 28.12. klo 7.09: Sillantaus vastasi MTV Uutisten lähettämään yhteydenottopyyntöön, toisin kuin jutussa aiemmin luki.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja