Mainos

Väyrynen aloitti puheet Suomen EU-erosta – "Kärsimme enemmän kuin muut jäsenmaat"

Keskustan ehdokkaana europarlamenttiin valittu Paavo Väyrynen ottaa tuoreessa juhannusaattona kirjoittamassaan blogissaan kantaa Britannian EU-eroon.

Omaa puoluettaan suunnitteleva europarlamentaarikko Väyrynen sanoo, että 
Euroopan unionissa ollaan laajalti tyytymättömiä nykyiseen kehitykseen. Hän uskoo, että seuraavaksi EU-jäsenyydestä käydään kädenvääntöä muissakin EU-maissa.

Britannian esimerkkiä saattavat seurata Alankomaat ja Tanska, joissa myös saatetaan järjestää kansanäänestys EU-eron toteuttamiseksi, Väyrynen kirjoittaa.

Väyrysen mukaan myös Ruotsissa saatetaan päätyä kansanäänestykseen.

– Se liittyi unioniin kansanäänestyksen täpärällä enemmistöllä, vaikka kansan enemmistö oli sekä ennen sitä että sen jälkeen jäsenyyttä vastaan. Ruotsalaisia johdettiin harhaan väittämällä, että Suomi liittyy joka tapauksessa unioniin, vaikka eduskunnan lopullinen päätös oli nimenomaan jätetty odottamaan heidän kansanäänestyksensä tulosta, Väyrynen kirjoittaa. 

Jos Ruotsi päättää erota, Väyrynen näkee myös Suomen eron ajankohtaisena. 

– Jos Tanska ja Ruotsi eroavat unionista, Suomen tulisi tehdä samoin. Suomen liittyminen euroalueeseen oli paha virhe. Olemme kärsineet ja kärsimme jäsenyydestä enemmän kuin useimmat muut jäsenmaat, Väyrynen lataa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.