Vauva syntyi "sarvi" päässään – isä: "Sen koko on kaksinkertaistunut vain parissa viikossa"

Filippiineillä on syntynyt tosielämän "yksisarvinen", lapsi, jolla on päässään aivotyrästä johtuva suuri sarvi.

7-viikkoisella filippiiniläisellä vauvalla, Nhel Jhon Pradolla, kasvaa otsassaan suuri sarvi. Lääkärit eivät huomanneet vauvalla mitään poikkeavuuksia kohdussa, joten erikoinen tila tulikin vanhemmille täytenä yllätyksenä.

– En ole koskaan ennen nähnyt sellaista vauvaa, mutta me yritämme nähdä sen siunauksena. Kuin hän olisi erityinen pieni yksisarvislapsi, sanoo vauvan äiti Angel Puerto, 20 vuotta.

Suuri kasvain johtuu pojan kärsimästä aivotyrästä. Angel ja lapsen isä Ronel Prado, 20, ovat saaneet vietyä vauvan kotiin sairaalasta, mutta hän tarvitsee kellon ympäri huolenpitoa. Kasvain kasvaa koko ajan isommaksi. Sen sisällä on paljon nestettä, joten siteitä täytyy vaihtaa säännöllisesti vuodon ja vammojen estämiseksi.

– Kuhmu on kasvanut niin nopeasti, että sitä on vaikea uskoa. Sen koko on kaksinkertaistunut vain parissa viikossa, kertoo isä Ron.


"Toivon, että lapseni selviää"

Nyt pieni Nhel odottaa leikkausta, joka voisi pelastaa hänen henkensä. Operaatio on lapsen terveyden kannalta välttämätön. Vanhemmille on kerrottu, ettei kasvain ole vielä vaurioittanut pienen vauvan aivoja, ja tämä voisi elää täysin tervettä elämää, jos leikkaus onnistuu.

Leikkaus olisi tarkoitus tehdä seuraavan parin viikon sisällä. Tähän mennessä se on viivästynyt kustannusten takia: Vanhemmilla ei ole vielä aavistustakaan siitä, miten he pystyvät maksamaan leikkauksen kustannukset, mutta he ajattelivat miettiä asiaa vasta jälkeenpäin.

– Toivon, että lapseni selviää. Tiedän, että hän pystyy siihen. Teemme sen eteen kaikkemme. Haluaisin nähdä, kun lapseni kasvaa isoksi, jotta voin pelata hänen kanssaan jalkapalloa kuten muut lapset voivat. Hän ansaitsee sen, hän on niin kaunis, isä sanoo.

Lähde: Daily Mail

***

5:07

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja