Mainos

Vattenfall kiinnostunut nyt Suur-Savon sähköstä

Jo kaksi sähkönjakeluyhtiötä Suomesta ostanut Ruotsin valtion voimayhtiö Vattenfall tutkailee nyt Suur-Savon Sähkö -konsernin omistajien halukkuutta myydä osakkeitaan, joiden arvo on omaisuuden tämän hetken hankinta-arvon perusteella lähes kaksi miljardia markkaa.

Mikkeliläisen Länsi-Savo -lehden mukaan Juvalla järjestetään huomenna suljettu kokous, jossa Suur-Savon Sähkön omistajakuntien johtajille kerrotaan yhtiön toiminnasta ja tavoitteista. Vattenfall on palkannut konsulttiyhtiön selvittämään, missä määrin omistajien keskuudessa on halua myydä osakkeita.

Viime vuotta 50 vuotta täyttäneiden Suur-Savon Sähkö -yhtiöiden pääomistajia ovat toimialueen 27 kuntaa. Niiden lisäksi omistajien joukkoon muita yhteisöjä ja yksityisiä. Suur-Savon Sähkö on pääasiallinen sähkön jakelija Päijänteen ja Puruveden välisellä järvien rikkomalla järvialueella. Yritys on myös maan merkittävin puuenergian käyttäjä kaukolämmössä.

Vattenfall on ostanut Suomesta jo kaksi maakunnallista sähkönjakeluyhtiötä. Niistä Hämeen Sähkö Oy:n toiminta-alue rajoittuu Suur-Savon Sähkön verkostoon Itä-Hämeessä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.