Mainos

Vatikaani tuomitsee Harry Potterin

Vatikaanin suhtautuminen Harry Potter -kirjoihin on jyrkentynyt sen jälkeen kun paavi Benedictus valittiin paaviksi.

Vatikaanin virallinen lehti tuomitsee Harry Potter -kirjat. Lehden mukaan ne ovat vaaraksi lapsille, sillä ne edistävät noituutta ja okkultismia, kertoi brittiläinen Daily Telegraph -lehti.

L'Osservatore Romano -lehden mukaan velhonuorukainen on "vääränlainen sankari".

Pitkässä artikkelissa, jonka otsikko on Harry Potterin kahdet kasvot, todetaan, että J. K. Rowlingin menestyskirjoissa noituutta ja taikuutta pidetään hyvänä, positiivisena asiana.

- Päämäärä pyhittää keinot, koska kaikkitietävät, valitut, intellektuellit tietävät kuinka synkkiä voimia valvotaan ja kuinka ne käännetään hyviksi, kirjoittaa Firenzen yliopiston kirjallisuuden professori Edoardo Rialti.

Artikkelissa Potter-kirjoja verrataan kielteisesti kahteen muuhun brittiklassikkoon eli J. R. R. Tolkienin Taruun sormusten herrasta sekä C. S. Lewisin Narnian tarinoihin.

Vatikaanin suhtautuminen Harry Potter -kirjoihin on jyrkentynyt sen jälkeen kun paavi Benedictus valittiin edesmenneen paavi Johannes Paavali II:n seuraajaksi.

Johannes Paavali II ylisti aikanaan Rowlingia hyväksi kristityksi. Hän katsoi myös, että Harry Potter taisteli satanismia vastaan.

Rowlingin edustaja ei halunnut kommentoida asiaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.