Mainos

"Vastuutonta, arvotonta ja typeryyden osoitus" – Lapsiasiavaltuutettu lyttää alkoholilain uudistuksen

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila pitää eduskunnan päätöstä vähittäismyyntiin sallitun alkoholin prosenttirajan nostosta vastuuttomana. Prosenttirajaa päätettiin eilen nostaa 5,5 prosenttiin nykyisestä 4,7 prosentista tiukan äänestyksen tuloksena.

Kurttila sanoo ymmärtävänsä, että kyseessä enemmistö sai tahtonsa läpi, mutta sanoo päätöksen olevan ristiriidassa lasten edun kanssa.

– Maa, jonka parlamentin päättäjien enemmistö rikkoo räikeästi lapsen etua, lisää perheiden kärsimyksiä ja säilyttää tästä aiheutuvat kasvavat kulut kansalaisille, on vailla pitävää pohjaa, Kurttila sanoo tiedotteessaan.

Uuden alkoholilain puolesta äänestäneet kansanedustajat saavat Kurttilalta aimo annoksen kritiikkiä niskaansa.

– Nämä päättäjät ovat vastuuttomia ja heikentävät Suomen ja sen lasten tulevaisuutta. Nämä päättäjämme eivät vaivaa itseään tosiasioilla ja lasten elämällä.

Kurttila kiinnitti alkoholilakiesityksessä erityisesti huomiota tuoreeseen Kouluterveyskyselyyn, jonka tuloksista käy ilmi, että viikoittain alkoholia käyttävien määrä on lisääntynyt nuorten keskuudessa.

– On kuvaavaa, että pääministeri Sipilä, maan hallitus ja eduskunnan enemmistö päättävät lisätä alkoholin saatavuutta ja vahvuutta tilanteessa, jossa nuorten alkoholinkäyttö lisääntyy. Vastuutonta, arvotonta ja typeryyden osoitus, Kurttila arvioi.

Hän toivoookin pikäsesti lisäresursseja lastensuojeluun, oppilashuoltoon, poliisille, turvakodeille sekä päihdepalveluille. Tässä puhutaan satojen miljoonien korjaavien kulujen kasvusta. Häpeällistä.

1:25

2:52

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.