Vastustaja tylynä: vaatii Roman Eremenkon seuraa pelaamaan B-nipulla tai luovuttamaan

Venäjän jalkapalloliigaa käynnistellään katkerissa tunnelmissa yli kolmen kuukauden koronatauolta. Roman Eremenkon seuran FK Rostovin kuudella pelaajalla on todettu koronatartunta, mutta iltaottelun vastustaja Sotshi ei taivu ottelun siirtoon myöhemmäksi.

Venäläislehti Sport-Expressin mukaan Eremenko on yksi tartunnan saaneista, ja koko joukkue on määrätty kahden viikon karanteeniin.

Sotshi vahvisti perjantaina iltapäivällä, että ottelu Rostovia vastaan alkaa ajallaan eli kello 20 Suomen aikaa. Se vaatii Rostovia pelaamaan B-joukkueellaan tai luovutusvoittoa.

– Rostov ja Sotshi ovat sopineet ensimmäisen divisioonan 23. kierroksen ottelusta. Ottelu toteutuu, Sotshi julisti.

Rostovin pääsponsori on vedonnut Sotshin seurajohtoon ja pyytänyt sitä osoittamaan "solidaarisuutta". Rostov on tiettävästi tekemässä virallista vetoomusta ottelun siirtämiseksi.

Venäjän jalkapalloliitto ehdotti torstaina, että peli siirrettäisiin heinäkuun 19:nteen päivään. Siirto edellyttää kuitenkin molempien seurojen suostumusta.

Kiperä paikka

Rostovin kannalta tilanne on katastrofaalinen. Liigapomo Sergei Prjadkin varoitti kuun alussa seuroja siitä, ettei tiukassa otteluohjelmassa ole tilaa ottelusiirroille.

Prjadkinin linjaus voi tarkoittaa, että karanteeniin joutuva joukkue joutuisi luovuttamaan kaikki ottelunsa karanteenin aikana. Rostoville tämä tarkoittaisi kolmen ottelun luovuttamista ja kuoliniskua haaveille pääsystä Mestarien liigaan.

Rostov on sarjassa neljäntenä, kolmeen pisteen päässä Mestarien liigan karsijan paikkaan oikeuttavasta kolmossijasta.

Venäjän liiga on tarkoitus pelata loppuun pikavauhtia 22. heinäkuuta mennessä, jotta uusi kausi voi alkaa ajallaan 10. elokuuta. Kuluvaa kautta on pelaamatta kahdeksan kierrosta.

Lue myös:

    Uusimmat