Mainos

Vastarintaliike perusti katupartion Ouluun – jäljitti "ulkomaalaista ahdistelijaa"

Kansallissosiaalista aatetta avoimesti kannattava Suomen Vastarintaliike (SVL) kertoo, että se on perustanut Oulussa katupartion. Sunnuntaina ja maanantaina katupartio jalkautui etsimään ”afrikkalaista ahdistelijaa”.

Vastarintaliikkeen verkkosivuilla julkaistussa tekstissä kerrotaan, että katupartio tavoitti ”lenkkeilijää vainonneen afrikkalaisen” alle vuorokaudessa. Sivuston mukaan katupartion kadulta tavoittama mies oli alaikäinen.

Vastarintaliikkeen sivuilla todetaan, että tapaus toimisi viestinä sekä Oulussa asuvalle kantaväestölle että maahanmuuttajille. Tekstissä todetaan myös, että katupartio tulee seuraamaan Oulun tilannetta kesän ajan tehostetusti ja tarvittaessa jäljittämään suomalaisia vainoavat henkilöt.

Poliisi ei kommentoi kirjoitusta

Oulun poliisilaitoksella tapaus ei ole ainakaan vielä aiheuttanut mitään toimenpiteitä. Yleisjohtaja, komisario Jyrki Kivirinta toteaa, että valvonta kuitenkin kuuluu poliisille.

– Kun on kysymys yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta, asia kuuluu poliisille. Tämmöinen yhden asian partiointi ei ole suositeltavaa.

Kivirinnan mukaan ”afrikkalaisesta ahdistelijasta” eikä Vastarintaliikkeen partioinnista ole tullut poliisille ilmoitusta.

Kiviranta tuomitsee sen, että oman käden oikeutta alettaisiin suorittamaan kadulla uhkailuna tai väkivallalla.

– Rikosesta ja epäilyistä täytyy ilmoittaa poliisille. Vain jos tapaa rikoksentekijän verekseltään, niin hänet voi joissain tapauksissa ottaa kiinni ja toimittaa poliisille.

Vastarintaliikkeen sivuilla kerrotaan, että partiointi ei kuitenkaan jää tähän. Sitä, tuomitseeko poliisi Vastarintaliikkeen toiminnan tai miten poliisi aikoo jatkossa reagoida katupartioon, Kivirinta ei suostu kommentoimaan.

– En mene kommentoimaan netissä olevaa yksittäistä kirjoitusta, hän tiivistää.

Suomen Vastarintaliike kertoo taistelevansa monikulttuurisuutta vastaan ja vastustaa Suomen sulautumista muiden rotujen kanssa. Vastarintaliike on yhdistetty myös esimerkiksi Pride-kulkueita vastaan kohdistettuihin iskuihin.

Katupartion perustamisesta kertoi ensimmäisenä Yle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.