Mainos

Poliisilla dna-näyte mutta ei epäiltyä – vastaanottokeskukseksi aiotun hotellin palotutkinta tyssäsi

Hämeen poliisi keskeyttää Asiakkalassa tapahtuneen hotelli Tallukan tulipalon tutkinnan. Poliisilla ei ole rikoksesta epäiltyä.

Poliisi on saanut tapahtumapaikalta dna-näytteen, mutta sen jättäjän henkilöllisyys ei ole tiedossa. Esitutkintaa jatketaan, jos dna-tunnisteen jättäjän henkilöllisyys selviää tai tutkinnan keskeyttämisen edellytykset muuten poistuvat.

Poliisi sai hälytyksen hotelli Tallukassa syttyneestä tulipalosta 12. joulukuuta 2015 kello yhden aikaan yöllä. Paloa on tutkittu tuhotyönä, koska palonsyyntutkinnassa tuli ilmi, että hotellin ikkuna oli rikottu ja melkein heti tämän jälkeen hotellissa oli syttynyt tulipalo. Tutkimuksissa on löytynyt jäänteitä palavaksi nesteeksi luokiteltavasta aineesta. Palo aiheutti laajat savuvahingot.

Poliisi on saanut palosta tusinan verran vihjeitä, joista muutama tuli sen jälkeen, kun selviämiseen johtavasta vihjeestä luvattiin palkkio. Poliisi on tarkastanut vihjeet.

Tuhopolttoa uhannut mies vapautettiin

Tutkinnan aikana poliisi otti kiinni ja kuulusteli yhtä miestä rikoksesta epäiltynä. Mies oli noin vuorokautta ennen paloa soittanut hätäkeskukseen ja uhannut sytyttää hotellissa tulipalon.

Esitutkinnassa selvisi, ettei ollut todennäköisiä syitä epäillä miestä teosta. Hän kertoi kuulustelussa tapahtumaillan liikkumiset ja tekonsa, jotka poliisi pystyi varmentamaan. Kihlakunnansyyttäjä teki poliisin esityksestä päätöksen tutkinnan rajoittamisesta miehen osalta.

Poliisille voi edelleen ilmoittaa tulipaloa koskevista uusista havainnoista osoitteeseen vihjeet.hame@poliisi.fi tai vihjepuhelimen numeroon 0295 414 222.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.