Mainos

Vasenryhmä haluaa takaisin vasemmistoliiton ryhmään

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä kolme vuotta sitten erotetut kansanedustajat Markus Mustajärvi ja Jyrki Yrttiaho ehdottavat, että vasemmistoliiton ja vasenryhmän eduskuntaryhmät yhdistettäisiin.

Yrttiaho ja Mustajärvi erotettiin vuonna 2011 vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä määräämättömäksi ajaksi, koska he äänestivät pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) valintaa ja hallitusohjelmaa vastaan.

Mustajärvi ja Yrttiaho sanovat, että kun vasemmistoliiton eduskuntaryhmäkin on siirtynyt oppositioon, ei ole poliittista syytä jatkaa erillisinä ryhminä.

– Toivottavasti tämä selventää tilannetta, koska on jopa levitetty sellaista tietoa, ettemme edes haluaisi palata Vasemmistoliiton ryhmään. Siitä ei ole kyse, Mustajärvi sanoo. – Uskon, että kentältä tuleva paine vaikuttaa siihen, että ryhmien yhdistäminen lähtee liikkeelle. 

Jyrki Yrttiahon mielestä aika on nyt sopiva yhdistää vasemmiston rivit.

– Vasemmistoliitolle on riittänyt hallitustaival, se on tehnyt johtopäätökset  ja jäänyt oppositioon. Minusta ei ole mitään poliittisia esteitä voimien kokoamiseksi, hän toteaa.

Vasemmistoliitto joutui lähtemään hallituksesta keväällä, kun se ei hyväksynyt kehysriihen säästöpäätöksiä.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie sanoo, että vasenryhmän ehdotusta ryhmien yhdistämisestä käsitellään syksyllä.

Juttua täydennetty klo 14.08: Lisätty vasemmistoliiton Lapintien kommentti asian käsittelystä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.