Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki: Myös presidentti saa protestoida

MTV3 Uutisten tentissä oli tänään vuorossa vasemmistoliiton ehdokkaana presidentin tehtävään pyrkivä Paavo Arhinmäki.

Nuorempana muun muassa itsenäisyyspäivän vastaanottoa presidentinlinnan ulkopuolella vastustanut ja jalkapallorähinöintiin syyllistyneen ryhmän perustaja Arhinmäki syytti Ylen uutistia mokasta, ja korosti, ettei hän ole osallistunut mellastamiseen linnan edustalla.

– Olen ollut kerran järjestämässä Kuokkavieras-kansalaistoria. Toisen kerran olin paikalla toimittajan ominaisuudessa.

Myös presidentillä on Arhinmäen mukaan oikeus kansalaistottelemattomuuteen.Hän itse saattaisi Suomen arvojohtajana osoittaa mieltään, jos kyseessä olisi esimerkiksi Iranin ydinvoimaa vastustava mielenilmaus.

Päätöstään tilata vaalijulisteet kissan moottorisahalla tappaneelta ja lopuksi kuolleen eläimen päälle videolla masturboineelta taiteilija Teemu Mäeltä punavihreitä ja luontoystävällisiä aatteita edustava Arhinmäki puolusteli.

– Pitääkö ihmisen kantaa koko ikänsä virheistään stigmaa? Kysymys on kuitenkin arvostetusta ja tunnetusta taiteilijasta.

Studioon 35-vuotias presidenttiehdokkaiden kuopus asteli tällä kertaa poikkeuksellisesti nahkakengissä, kun kotiin olivat jääneet kansalaisille vaalitapaamisissa ja mediasta tutuiksi tulleet Karhun lenkkitossut.

(MTV3)

Katso Paavo Arhinmäen haastattelu presidenttitentissä:

MTV3:n Uutisten tentattavana huomenna Keskustan Paavo Väyrynen. Presidentinvaalien tulosilta MTV3-kanavalla 22. tammikuuta. Muista myös Maikkarin vaalikone.

Lisää Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäen näkemyksiä siitä, millaisen presidentin suomalaiset hänestä saisivat:

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja