Vasemmistoliiton kuntavaaliehdokas joutui väkivaltaisen hyökkäyksen uhriksi Keravalla – Li Andersson vetoaa nyt vaalirauhaan: "Väkivalta ei kuulu suomalaiseen demokratiaan"

2:15
Näin vaalihäirintä puhutti eduskunnan kyselytunnilla

Keski-Uusimaan tietojen mukaan vasemmistoliiton kuntavaaliehdokas on joutunut väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi viime viikon keskiviikkona. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson suitsii tiukkaan sävyyn vaalihäirintään syyllistyneitä.

– Kuntavaaleihin on alle kaksi viikkoa jäljellä. Jo nyt voin sanoa, että ylivoimaisesti masentavinta ja ikävintä näissä vaaleissa on, että olemme joutuneet lukemaan niin monta juttua erilaisesta vaalihäirinnästä, Andersson kirjoittaa Instagram-tilillään.

Andersson kertoo, että eri puolueiden vaalijulisteita on tuhottu ja ehdokkaat ovat saaneet uhkauksia ja solvauksia sosiaalisessa mediassa.

– Kun soittelin ehdokkaaksi lähtöä pohtiville, oli masentavaa huomata kuinka moni sanoi, ettei ole varma onko valmis laittamaan itseään likoon tässä aggressiivisessa ja hyökkäävässä keskusteluilmapiirissä, Andersson kirjoittaa.

Hän korostaa että asioista voidaan olla eri mieltä, mutta äärimmäisyyksiin ei tulisi kenenkään ryhtyä.

– Minkäänlainen väkivalta tai vahingonteko ei kuulu suomalaiseen demokratiaan, ja on meidän kaikkien vastuulla turvata vaalirauha ja mahdollisuus kampanjoida rauhassa jokaiselle.

"Hän mumisi, että perussuomalaiset on ainoa oikea puolue"

Keski-Uusimaa kertoo, että vasemmistoliiton keravalainen kuntavaaliehdokas Sanna Tenkanen joutui hyökkäyksen kohteeksi viime viikon keskiviikkona Keravan keskustassa. Tapaus sattui alkuillasta Sampolan alikulkutunnelissa kello 17 maissa, kun Tenkanen oli jakamassa vaalimainoksia. Noin 30-vuotias mies kävi käsiksi Tenkaseen, repi mainokset tämän käsistä ja heitti ne vesilammikkoon.

– Hän mumisi, että perussuomalaiset ovat hänen mielestään ainoa oikea puolue ja että sietäisi tommoisten kommareiden kuolla. Mies oli ihan siististi pukeutunut, enkä osannut ollenkaan arvata tällaista tapahtuvan. Joku heiveröisempi olisi saattanut kaatua tönäisyn voimasta. Minäkin horjahdin, mutta en onneksi loukannut itseäni. Kaikki kävi tosi nopeasti, ja sitten mies poistui paikalta, Tenkanen kuvailee Keski-Uusimaalle.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos on vahvistanut Ilta-Sanomille, että käsiksi käymisestä on tehty rikosilmoitus.

Tapauksesta kertoo myös vasemmistoliiton keravalainen kansanedustaja Pia Lohikoski.

–Järkyttävää käytöstä ehdokasta ja demokratiaa vastaan, Lohikoski kirjoittaa Twitter-tilillään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja