Mainos

Vasemmisto pui vappupuheissaan tappiota - perussuomalaisten sooloilu kismitti keskustaa

Vappupuheissa painotettiin tänään yhteiskuntasopimuksen merkitystä ja ponnisteluja Suomen saattamiseksi kuiville syvästä taloussuosta.   

Vasemmistopuolueiden vappujuhlintaa Helsingin Hakaniemen torilla varjosti tuore vaalitappio.

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mielestä työväenliikkeen suurin virhe on ollut se, että turhautumisen on annettu johtaa passivoitumiseen. Rinne sivusi puheessaan myös viime päivien keskustelua hänen ja entisen puheenjohtajan Jutta Urpilaisen väleistä.

- Viime viikkojen tapahtumat on käyty läpi ja puhuttu halki. SDP käy uudistustyöhön yhtenä joukkona, Rinne sanoi.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki syytti puheessaan porvaripuolueita ja mediaa velkaantumisella pelottelusta vaalien alla ja varoitti porvarihallituksesta.

- Jos Suomeen syntyy nyt porvarihallitus, se merkitsee köyhyyden ja eriarvoisuuden lisääntymistä, huonompia julkisia palveluja ja työehtojen rajua heikentämistä, Arhinmäki varoitti.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ei puhunut puolueen vappujuhlassa Helsingissä Kyösti Kallion patsaalla. Hänen kerrottiin keskittyvän hallitustunnusteluihin.

Keskustan puoluesihteerin Timo Laaninen sanoi keskustan vappujuhlassa, että puolueiden kanssa käydyt etukäteiskeskustelut eivät juuri näkyneet niiden vastauksissa hallitustunnustelijan kysymyksiin. Perussuomalaisten osalta ikäviä yllätyksiä tuli hänen mukaansa monessa asiassa, jopa EU-kirjauksessa, vaikka sitä hiottiin yhteistyössä.

- Ikuisena optimistina haluan tulkita niin, että he vain vastasivat kysymyksiin hyvin täsmällisesti oman vaaliohjelmansa mukaan. Se tietysti vähän yllätti kun oli jo etukäteen yritetty käydä läpi näitä kipukohtia, Laaninen sanoi.

Keskusta hakee nyt puolueilta täsmennyksiä siihen, mitä ne todella tulevalta hallitukselta haluavat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.