Varusmiesliitto ärähti Puolustusvoimille: "Ei ole ihme, jos yhdenvertaisuus ei etene kasarmeilla"

Varusmiesliitto tyrmää Puolustusvoimien kannanoton, jonka mukaan Pride-kulkueeseen ei ole suotavaa osallistua virkapuvussa. Ylikersantti Juho Pylvänäinen osallistui lauantaina Helsinki Pride -kulkueeseen virkapukuun pukeutuneena.

Varusmiesliiton mukaan kommentti on kummallista nieleskelyä asiassa, jossa linjan pitäisi olla aivan selvä. Yhdistyksen puheenjohtajan Rami Laitilan mukaan yhdenvertaisuus ei etene kasarmeilla, jos Puolustusvoimat ei ole sinut asian kanssa.

Puolustusvoimien tiedottaja Henrik Gahmberg sanoi eilen YleX:lle, ettei virkapukua sovi käyttää Pridessa, koska sotilaan käyttäytymisellä ja esiintymisellä luodaan kuvaa puolustusvoimista. Gahmbergin mukaan asiaa ei kommentoida tarkemmin, koska viestinnästä vastaavat ihmiset ovat lomalla.

– Sen, että viestintähenkilöt ovat lomalla, ei pitäisi olla peruste empimiselle tässä asiassa. Puolustusvoimien linjan seksuaalivähemmistöjen suhteen tulisi olla selvä kaikille toimijoille, Laitila sanoo Varusmiesliiton tiedotteessa.


Varusmiesliitto huomauttaa, että esimerkiksi Ruotsissa Puolustusvoimat osallistuu aktiivisesti Pride-kulkueeseen.

– Siellä Puolustusvoimat viestii selkeästi, että seksuaalinen yhdenvertaisuus on tärkeä asia, jota halutaan edistää. Tämä viesti olisi erityisen tärkeä saada kuuluviin myös Suomessa, sillä meillä asevelvollisuus koskee kaikkia miehiä vähemmistöihin katsomatta, Laitila toteaa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja