Mainos

Varusmiesliitto ärähti Puolustusvoimille: "Ei ole ihme, jos yhdenvertaisuus ei etene kasarmeilla"

Varusmiesliitto tyrmää Puolustusvoimien kannanoton, jonka mukaan Pride-kulkueeseen ei ole suotavaa osallistua virkapuvussa. Ylikersantti Juho Pylvänäinen osallistui lauantaina Helsinki Pride -kulkueeseen virkapukuun pukeutuneena.

Varusmiesliiton mukaan kommentti on kummallista nieleskelyä asiassa, jossa linjan pitäisi olla aivan selvä. Yhdistyksen puheenjohtajan Rami Laitilan mukaan yhdenvertaisuus ei etene kasarmeilla, jos Puolustusvoimat ei ole sinut asian kanssa.

Puolustusvoimien tiedottaja Henrik Gahmberg sanoi eilen YleX:lle, ettei virkapukua sovi käyttää Pridessa, koska sotilaan käyttäytymisellä ja esiintymisellä luodaan kuvaa puolustusvoimista. Gahmbergin mukaan asiaa ei kommentoida tarkemmin, koska viestinnästä vastaavat ihmiset ovat lomalla.

– Sen, että viestintähenkilöt ovat lomalla, ei pitäisi olla peruste empimiselle tässä asiassa. Puolustusvoimien linjan seksuaalivähemmistöjen suhteen tulisi olla selvä kaikille toimijoille, Laitila sanoo Varusmiesliiton tiedotteessa.

Äänestys

Pitäisikö sotilaan voida osallistua Pride-kulkueeseen virkapuvussa?

Kyllä

Ei

Pitäisikö sotilaan voida osallistua Pride-kulkueeseen virkapuvussa?

Kyllä 43%

Ei 57%

43%
57%
ääniä 13129 kpl

Varusmiesliitto huomauttaa, että esimerkiksi Ruotsissa Puolustusvoimat osallistuu aktiivisesti Pride-kulkueeseen.

– Siellä Puolustusvoimat viestii selkeästi, että seksuaalinen yhdenvertaisuus on tärkeä asia, jota halutaan edistää. Tämä viesti olisi erityisen tärkeä saada kuuluviin myös Suomessa, sillä meillä asevelvollisuus koskee kaikkia miehiä vähemmistöihin katsomatta, Laitila toteaa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja