Varo, näin turisti ryöstetään Thaimaassa!

Turistien omaisuuden varastaminen on Thaimaassa yleistä. Vaara ei väijy perinteisesti pimeällä kujalla, vaan keskellä vilkasta yökerhoa tai baaria. Sinimeri Niinikoski neuvoo, miten juhlailtaan kannattaa valmistautua etukäteen.

Varkaat toimivat useimmiten tiimeissä. He soluttautuvat vilkkaaseen, turisteja kuhisevaan yökerhoon ja valitsevat uhrinsa jo alkuillasta.

Tiimi tekee työtään pitkin iltaa. Osa tarkkailee sivummalta, yksi saattaa lyöttäytyä vaivihkaa uhrin seuraan. Turisti humaltuu vähitellen. Jossain vaiheessa uhri kohtaa ryöstäjänsä. He alkavat kenties töniä tätä tungoksessa. Uhri reagoi, syntyy nujakka, ja tilanne voi äityä todella vaaralliseksi.

Juhliessa on hyvä ottaa huomioon tietyt asiat. Maksa baarissa aina pienillä seteleillä. Jos annat baarimikolle suuren setelin, hän voi antaa takaisin pienen summan rahaa ja väittää kirkkain silmin, että juuri ojentamasi seteli oli todellista pienempi. Käytä alkoholia ylipäätään kohtuudella.

Vaatetuksen suhteen ei tarvitse huolehtia erityisesti muusta kuin siitä, ettet kanna yllä näkyvästi arvokoruja. Tämä lisää todennäköisyyttä siihen, että varasjoukko iskee silmänsä juuri sinuun.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat