Mainos

"Varikkotytöt" tekevät paluun Monacossa, mutta erilaisessa roolissa

1:54

Formula 1 luopui niin sanotuista varikkotytöistä tälle kaudelle. Monacon GP:ssä naiset tekevät kuitenkin paluun lähtöruudukkoon, mutta erilaisessa roolissa kuin aikaisemmin on totuttu.

Varikkotyttöjen rooli kilpailuissa aikaisempina vuosina on ollut lähinnä keimailla kameralle ja pitää kuljettajan numerokylttiä pystyssä lähtöruudukossa. Formula 1:n uusi omistaja Liberty Media ei halunnut jatkaa samaa käytäntöä enää tällä kaudella ja kilpailuissa on nähty muun muassa juniorikuljettajia naismallien sijaan.

Monacon GP:n järjestäjät halusivat kuitenkin välttämättä naiset takaisin kilpailuunsa tavalla tai toisella. Apuun ryntäsi kellomerkki Tag Heuer.

Tag Heuer tuo lähtöruudukkoon naisten lisäksi miehiä, jotka edustavat brändiä. Edustajien tehtävänä on ottaa kuvia tableteilla sosiaaliseen mediaan ja välittää kysymyksiä faneilta. Lähtöruudukossa nähdään myös juniorikuljettajia, mutta vähemmän kuin aikaisemmissa kilpailuissa.

Formula 1:n edustaja kertoi Reutersin mukaan ettei Monacossa naiset ole samanlaisessa roolissa kuin aikaisemmin on totuttu ja korosti, että F1 on luopunut vanhanaikaisesta käytännöstä, jossa naiset ovat mukana vain lähinnä koristeena.

Katso ylälaidan videolta torstain harjoitusten yhteenveto.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.