Värikäs Suomen mestari lopettaa upean kiekkouransa – "Pelihaluja olisi vielä ollut"

35-vuotias Tuomas Vänttinen ilmoitti jääkiekkouransa päättymisestä omalla Instagram-tilillään.

LUE MYÖS: Risto Korpela JYPin toimitusjohtajaksi​​​​​​​

Kokenut Vänttinen pelasi kotimaisessa Liigassa kausina 2002-2017 yhteensä 672 runkosarjaottelua ja teki niissä 254 tehopistettä. Savonlinnassa syntynyt hyökkääjä edusti Liiga-urallaan SaiPaa, JYPiä, Tapparaa, HPK:ta sekä Vaasan Sportia. 

Pudotuspelikokemusta Vänttiseltä löytyy Liigasta 54 ottelun verran, niissä mies iski 26 yhteensä tehopistettä. Miehen uran kohokohta on JYPissä voitettu Suomen mestaruus kaudelta 2008-09. Mieheltä löytyy myös yksi SM-pronssimitali.

– Melkein 20 vuotta olen nuuhkinut työkseni tätä upeaa lajia ja nyt on tullut se aika, jolloin sanon hyvästit pelaajana. On ollut huikea kyyti! Halusin kiittää kaikkia, ketkä ovat olleet tekemässä muistoja ja tukenut, vaikka jengit onkin vaihtunut, hän kirjoittaa julkaisemansa kuvan yhteyteen.

– On aika surullistakin jättää tämä pätkä taakse. Pelihaluja olisi vielä ollut. Tuun aina kaipaamaan koppielämää ja turakkeja ympärillä! Olen se mies tällä hetkellä, mikä olen, kiekon takia.

Vänttisen pelaajauran viimeiseksi seuraksi jäi unkarilainen Fehervar AV19, joka pelaa monikansallista EBEL-liigaa. Mies vihjaa päivityksessään että tulevaisuuden suunnitelmiakin löytyy jo.

– Tulossa on mielenkiintoisia aikoja, ja tässä jo vähän odottaa että pääsisi touhuamaan.

Lue myös:

    Uusimmat