Mainos

Värikäs kierrätyskoti

Tämä pikku talo sijaitsee Espoossa ja se on rakennettu vuonna 1939 kesähuvilaksi. Enää sitä ei käytetä vain kesäisin, vaan se on jo 11 vuotta ollut vuokrattuna samalle perheelle ympärivuotiseen käyttöön.

– Asuimme tässä lähistöllä ja näin että talo oli tyhjillään, joten päätin ottaa selvää omistajasta ja kysyä mahdollisuutta vuokrata talo, Minna kertoo. Nyt pienessä talossa asuvat siis äiti Minna ja tytär Ronja.

Koti on sisustettu kokonaan kierrätystavaroilla, jotka on löydetty, ostettu kirpputoreilta tai saatu lahjaksi. Jos kalusteita on tarvinnut kunnostaa, työ on tehty itse. Moni kaluste on saanut esimerkiksi uuden verhoilun, mutta silloinkin vanhalla kankaalla.

Nostalgiaa alakerrassa

Alakerran L-kirjaimen muotoisen tilan toiseen osaan on sijoitettu jukeboxi ja ruokapöytä. Toisen osan muodostaa Tv nurkkaus. Jukeboxin yläpuolelle on koottu kokoelma vinyylisinkkuja eli varsinaisia nostagiakiekkoja.

Jukeboxin viereen mahtuu vielä vanha ompelukonepöytäkin. Se toimii nyt työpöytänä.

Alakerran lattia on hehkuvan punainen. Herkullinen väri on petsiä. Alun perin lattia oli päällystetty korkkimattokerroksilla, jotka revittiin pois. Alta paljastunut lautalattia hiottiin ja viimeisteltiin siis reippaan punaiseksi.

– En halunnut mitään puunväristä jumppasalin lattiaa, vaan jotain muuta. Valitsin punaisen koska se on yksi lempiväreistäni, Minna kertoo.

TV huoneen kalustus on aivan kuin vanhasta elokuvasta. Mainio aarre ovat Kaj Franckin suunnittelemat lasilautaset alustallaan.1950 ja 60–lukujen tavaroiden mittasuhteet sopivat mainiosti pienen mittakaavan taloon. Kirpputoreja intohimoisesti kiertävä Minna on myös sattumalta löytänyt samaa sarjaa olevat kattovalaisimet kaikkiin alakerran huoneisiin.

Marilyn kylpyhuoneessa

Kylpyhuone on Marilyn Monroen maailmaa. Ihania Marilynin kuvia on paljon ja vähän samasta maailmasta on myös tukankuivaaja- ja alusasulaatikot. Marilyn ei ole ainoa kaunotar täällä, sillä Minnan mummi on ollut valokuvamalli ja joitain kuvia on säästynyt.

Reippaasti punainen keittiö on totta kai itse remontoitu. Kaapit ovat uudet täällä, mutta käytettynä hankitut.

Yläkerrassa on yksi huone ja aula. Aula on myös äidin makuuhuone. Sänky on 50-luvun vuodesohva, jossa on hyvä petauspatja suoristamassa mutkia. Kalusteet ovat 1950 ja 60-lukujen tavallisia kaappeja ja hyllyjä, jotka sopivat tilaan erinomaisesti siroutensa ansiosta. Varsinaisen säväyksen tilaan tuo kuitenkin reippaan punaiset seinät. Nojatuolin Minna on itse verhoillut ja kunnostanut.

10 -vuotiaan Ronjan huone on iloinen koulutytön kammari. Sisustuksen kirkkaat värit sopivat mainiosti yhteen sarjakuvien, julisteiden ja lelujen kanssa. Täällä on niin aurinkoiset värit että tuntuu kuin päivä paistaisi sadesäälläkin.

Huoneen ilopilleri on punainen pastilli joka on mummilta peritty. Mukavan reipasta meininkiä kahden naisen pikku talossa, jossa kierrätys on elämäntapa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.