Varaudu viikonloppuna ukkosiin ja tulviin – rankat sadekuurot voivat aiheuttaa vahinkoa

4:04
Katso meteorologi Markus Mäntykankaan loppuviikon ennuste!

Paikallista tulvimista ja tuulta saattaa ilmetä eri puolilla maata vahingoiksi asti.

Voimakkaat ukkospuuskat ovat mahdollisia eri puolilla Suomea tämän ja huomisen päivän aikana, varoittaa Ilmatieteen laitos. Lisäksi rankat sadekuurot voivat aiheuttaa paikoin vahinkoa.

Rankkasateita ja ukkospuuskia voi esiintyä tänään maan keskiosassa ja Kainuussa ja illalla myös etelämpänä ja lännessä. Rankat sadekuurot, joissa vettä kertyy 20–30 millimetriä tunnissa, voivat aiheuttaa paikallista tulvimista, Ilmatieteen laitos kertoo.

Ukkosiin voi liittyä myös erittäin voimakkaita tuulenpuuskia etenkin perjantai-illalla saapuvan säärintaman yhteydessä, Ilmatieteen laitos kertoo. Ukkospuuskia voi ilmetä myöhemmin lauantaina Suomen itäosassa. Tuulen nopeus voi olla puuskissa 15–20 metriä sekunnissa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan tilanteen ennakointiin tuo epävarmuutta lähellä maan pintaa oleva stabiili ilmakerros, joka estää tehokkaasti voimakkaiden puuskien pääsyä ylempää ilmakehästä maan pinnalle.

Todennäköisimmin Ilmatieteen laitoksen nimittämä "tulppa" kuitenkin poistuu perjantai-iltana saapuvan säärintaman yhteydessä, jolloin tuulivahinkojen todennäköisyys kasvaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja