Mainos

Varastopalossa kuolleen Hannan isä: Hän oli valoisista valoisin, oikeudenmukaisuuden lähde

– Hanna oli valoisista valoisin. Oikeudenmukaisuuden lähde. Toivon, ettei hänen kuolemansa ollut turha, kommentoi MTV Uutisille Yrjö Timonen, Oaklandin varastopalossa kuolleen suomalaisen Hanna Ruaxin isä.

Timonen antoi MTV Uutisille luvan käyttää Hannan nimeä haastattelussa. Hän toivoo, että kuolemaan johtanut tulipalo havahduttaa viranomaiset ympäri maailmaa kiinnittämään huomiota paloturvallisuuteen entistäkin paremmin.

– Ei sprinklereitä, paljon palavaa massaa, silkkiä, keinokuituja, puuta. Palomestarin mukaan kaasuleimahdus oli valtava. Toivon vain, että viranomaiset kiinnittäisivät enemmän huomiota tällaisiin illegaaleihin tiloihin, Yrjö Timonen kertoo.

Varastoon sijoitetun yökerhon palossa on toistaiseksi kerrottu 36 ihmisen kuolleen.

Varastossa oli palon syttymisaikaan teknomusiikin tapahtuma. Paikalla oli satakunta ihmistä. Palon syttymissyy on edelleen auki.

Ulkoministeriö vahvisti Hannan menehtymisen tänään, kun poliisi oli vahvistanut tiedon suomalaisnaisen omaisille.

– Voin vain toivoa, että menehtyneiden määrä herättää ajatukset. Ikinä tällaista ei voi estää täysin, Timonen jatkaa.

Tasa-arvotyötä, joogaa ja koruja julkkiksille

Yrjö Timonen kertoo, että hänen tyttärensä lähti pari viikkoa sitten Suomesta Oaklandiin asumaan miesystävänsä Alexin kanssa. He molemmat kuolivat palossa. Alexilla oli kaksi pientä lasta.

Hanna Ruax toimi muiden muassa korusuunnittelijana ja joogaohjaajana. Viime kevään euroviisuihin hän stailasi Suomen edustajan Sandhjan. Joogasalin Hanna Ruax osti äidiltään muutama vuosi sitten.

Koruja hän oli suunnitellut muun muassa useille suomalaistaiteilijoille. Naisen suunnittelemia koruja nähdään myös illan Linnan juhlissakin.

– Hän oli juuri breikkaamassa taiteilijana. Ja sai niin paljon aikaan, järjesti sen äärioikeiston vastaisen mielenilmauksenkin, Timonen kertoo.

Hän viittaa syyskuun tapahtumiin, kun suomalaismies kuoli jouduttuaan pahoinpidellyksi äärioikeistolaisen Suomen Vastarintaliikkeen tilaisuuden yhteydessä Helsingin Elielinaukiolla.

– Tulin niin järkyttyneeksi, surulliseksi ja vihaiseksi, että päätin, että jotain on tehtävä. Leikkasin joogamatosta sydämen ja hain roskakatoksesta pahveja, Hanna Ruax kertoi tuolloin Ilta-Sanomille.

1:04

Korjattu Hannan nimeä ennen ensimmäistä väliotsikkoa ja muokattu toisen kuvan alla olevaa tekstiä suomalaistaiteilijoiden osalta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.