Varas tuppautui vanhuksen asuntoon Vantaalla, neuvokas vaari vetäisi esiin leipäveitsen ja karkotti tunkeilijan – ”Nyt on lähdön aika”

Vantaalaisvanhuksen asuntoon tuppautunut mies tuomittiin vastikään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa, sillä mies oli yrittänyt viedä vanhukselta lompakon. Teko jäi yritykseksi, sillä vanhus oli puuttunut itse peliin ja hätistänyt miehen paikalta veitsen kanssa.

Oikeudessa kuullun vanhuksen mukaan tapahtumat saivat alkunsa, kun mies oli soittanut ovikelloa ja pyytänyt päästä sisään asuntoon.

Vanhus ei ollut tunnistanut miestä, mutta oli kuitenkin avannut tälle oven.

Ovelle ilmestynyt mies oli kertonut haluavansa jutella. Asuntoon päästyään hän oli kuitenkin vanhuksen mukaan yrittänyt miltei heti tarttua hänen kukkaroonsa. 

Vanhus kertoi reagoineensa tilanteeseen ottamalla esille leipäveitsen ja tokaisemalla, että ”nyt on lähdön aika”.

Kehotus oli ilmeisen vakuuttava, sillä tuppautuja oli poistunut sen jälkeen paikalta. 

Toisenlainen kertomus

Asunnossa ollut mies kertoi oikeudessa erilaista versiota tapahtumista.

Hänen mukaansa hän oli tavannut vanhuksen ensimmäisen kerran jo noin vuotta aiemmin, ja piipahtaneensa nyt uudestaan kylässä, koska muisteli vanhuksen olleen yksinäinen.

Miehen mukaan vanhus oli asunnolla kuitenkin ryhtynyt lähentelemään häntä ja suuttunut, kun hän oli torjunut tämän.

Miehen mukaan vanhus tarttui veitseen tästä syystä.

Mies kiisti syytteen ja kertoi, ettei ollut mennyt asunnolle varastusaikeissa. 

Sakkorangaistus

Oikeus uskoi vanhusta. Hänen kertomustaan puolsi muun muassa se, että hän oli soittanut pian tilanteen jälkeen hätäkeskukseen ja kertonut tapahtuneesta.

Asuntoon tulleen miehen kertomus puolestaan oli oikeuden mukaan osin ristiriitainen.

Vuonna 1990 syntynyt mies tuomittiin varkauden yrityksestä. Rangaistukseksi hänelle määrättiin 80 päiväsakkoa. Sakoista vähennettiin vuorokausi, jonka mies vietti putkassa, ja maksettavaa hänelle jää yhteensä 462 euroa.

Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat