Varallisuusvalmentajan vinkit: Mitä tehdä, jos käteen jää 300 euroa kuussa?

Varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmi uskoo, että pienituloinenkin voi säästää. Miten nostaa itsensä taloudellisesta suosta, jos elämiseen jää vain 300 euroa kuukaudessa?

Suomessa moni elää tiukassa tilanteessa, jossa elämiseen jää vain muutamia satasia kuukaudessa. Mitä varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmi neuvoo tekemään, jos jää esimerkiksi työttömäksi ja rahaa jää asumiskulujen jälkeen vain 300 euroa kuukaudeksi?

– Aivan ensimmäiseksi lähtisin kirjastoon ja lainaisin sieltä kaiken mahdollisen, mikä liittyy myymiseen, rahaan ja omaan talouteen.

Tietysti myös keinot hankkia lisää rahaa ovat avainasemassa. Kun mietit erilaisia keinoja rahapussin kerryttämiseen, oman osaamisen tuotteistaminen on tärkeää. Lähde pohtimaan tilannettasi avoimin mielin ja ole selvillä siitä, mitä osaat.

– Listaa se, minkä osaat tosi hyvin, mitä olet tehnyt ja millaisia tuloksia olet saanut taidoillasi aikaan. Kun pystyt kertomaan itsellesi hyvin, mitä osaat, osaat kertoa sen vakuuttavasti myös muille. Toisten ihmisten kanssa kannattaa myös keskustella omasta osaamisesta, sillä sieltä voi putkahtaa esiin paljonkin taitoja, joita et ole osannut edes ajatella – esimerkiksi positiivisuus voi olla asia, mikä vaikuttaa, Majasalmi vinkkaa.

Tee säästämisestä tapa

Vaikka rahaa on vain vähän, on säästäminen silti tärkeää. Majasalmen mukaan säästämisestä pitää tehdä tapa, jotta se onnistuu.

– Jos sinulla on tapana lähteä aamulenkille, niin sinähän lähdet. Tilanne on sama säästämisen kanssa. Vaikka voisit laittaa sivuun vain euron, on sekin alku ja usein käy niin, että säästettävän summan pienuus kismittää niin paljon, että miettii kaikki keinot säästösumman kasvattamiseen, Majasalmi kertoo.

Vararahaston kerryttäminen onkin yksi tärkeimpiä toimenpiteitä, joita voit taloudenhallinnassasi tehdä.

– Vararahaston kokoaminen on aivan ensimmäinen toimenpide. Jos ja kun tulee tilanne, että jotain yllättävää tapahtuu, niin talous ei kaadu heti siihen ensimmäiseen mutkaan. Vararahaston tavoitesummana on se rahamäärä, jolla voit maksaa kiinteät kulut seuraavan kuuden kuukauden ajan.

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja