Vappusatanen jää haaveeksi – hallitus aikoo korottaa yli 600 000 ihmisen eläkkeitä

2:05
600 000 suomalaisen eläke nousee hieman.

Hallitus aikoo korottaa kansaneläkkeen täyttä määrää 31 eurolla ja takuueläkkeen täyttä määrää 50 eurolla kuukaudessa, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö.

Arviolta yli 600 000 eläkeläistä saisi korotuksen eläkkeeseensä. Korotus kohdistuisi eläkkeisiin, jotka ovat saaneet enintään 1 000 euroa kuukaudessa.

Esitysluonnos lähtee seuraavaksi lausuntokierrokselle.

Luonnoksessa ehdotetaan, että eläkkeensaajan asumistuen lisäomavastuurajaa ja lisäomavastuun kerrointa muutettaisiin siten, että esitetty eläketulon muutos ei juuri vaikuttaisi eläkkeensaajan asumistukeen. Tällöin se ei vähentäisi käytettävissä olevien tulojen nousua.

Lait voimaan vuoden alussa

Esitettyjen korotusten toteutuminen edellyttää eläketulovähennyksiin muutoksia, jotka sisältyvät valtiovarainministeriössä valmisteltavaan talousarvioesityksen yhteydessä annettavaan hallituksen esitykseen.

Esitys liittyy valtion vuoden 2020 talousarvioesitykseen. Lakien on määrä tulla voimaan tammikuun alussa.

Vappupuheessaan vuonna 2018 nykyinen pääministeri Antti Rinne lupasi, että hänen puolueensa Sdp korottaa nettoeläkkeitä ajan kanssa sadalla eurolla kaikkein pienimpiä eläkkeitä saaville. Lupaus tunnetaan yleisesti nimellä "vappusatanen".

Juttua täydennetty kello 10.35.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja