Mainos

Vapaaehtoistyö kehitysmaissa kasvattaa suosiotaan

Vuosittain maailmalle lähtee vajaat kaksi sataa suomalaista.

Monen kuukauden rupeama kehitysmaassa ei ole enää vain nuorten ja opiskelijoiden asia, vaan lähtijöistä aiempaa suurempi osa on työelämässä jo toimivia ammattilaisia

Kolmikymppinen Eeva Ervamaa otti keväällä virkavapaata työstään vakuutusyhtiössä ja lähti viideksi kuukaudeksi Tansaniaan opettamaan paikallisille koululaisille liikuntaa

- Lähdölle oli hirveän itsekkäitä syitä eli tietysti halu oppia erilaisuudesta. Mutta samalla tietysti toivon, että jotain pystyisin myös itse antamaan sinne suuntaan.

Yhä useampi vapaaehtoistyöhön lähtijä on työelämässä jo pitkään ollut aikuinen.

Koordinaattori Sari Markkanen KEPA:n Etelän vapaaehtoisohjelmasta kertoo ihmisten tajunneen, että lähteä voi myöhemminkin elämässä. Keinona voi olla esimerkiksi vuoden mittainen vuorotteluvapaa. Joskus eläkeiän lähestyminen antaa kimmokkeen haaveen toteuttamiselle.

Afrikkaan, Aasiaan ja Etelä-Amerikkaan lähtee vajaat kaksi sataa vapaaehtoistyöntekijää vuodessa. Tänä vuonna on perustettu uusiakin vaihto-ohjelmia vastaamaan kasvavaan kysyntään - siitäkin huolimatta, että osallistumismaksut vaihtelevat parista sadasta tuhansiin euroihin.

Eeva Ervamaa toi Tansanian-tuliaisiksi paikallisen jalkapallon ja ehkä pysyvänkin elämänmuutoksen.

- Toivottavasti saan kehitysyhteistyökysymysten parissa työskennellä jatkossakin. Kyllä mulle tuli semmonen olo, että löysin oman jutun, jos en työkseni niin vapaaehtoispohjalta, Ervamaa kertoo.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 05.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.