Vantaan vihreät lopetti yhteistyön Jenni Chen-Yen kanssa – valtuutettu toivoi Suomelta neutraalia suhtautumista Kiinan ihmisoikeuskysymyksiin

Vantaan vihreät tiedotti sunnuntaina, ettei Jenni Chen-Ye ole enää sen valtuustoryhmän jäsen. Chen-Ye erosi valtuustoryhmästä sunnuntaina, eikä Vantaan vihreät aseta häntä ehdolle kuntavaaleissa.

– Chen-Yen viime päivien harkitsemattomien ulostulojen jälkeen emme näe yhteistyölle enää mahdollisuuksia, valtuustoryhmän puheenjohtaja Anniina Kostilainen perusteli tiedotteessa.

Chen-Ye toivoi aiemmin kirjoituksessaan, että Suomi suhtautuisi neutraalisti Kiinan ihmisoikeuskysymyksiin. Viime päivinä on käyty keskustelua Kiinan uiguurivähemmistöön kohdistamasta alistamisesta ja väkivallasta. BBC:n mukaan uiguurinaiset ovat kertoneet järjestelmällisistä raiskauksista ja kidutuksesta leireillä, joissa heitä pidetään.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) tviittasi aiemmin viikolla, ettei kansainvälinen yhteisö voi sulkea silmiään Kiinan politiikalta, joka polkee ihmisoikeuksia ja sortaa vähemmistöjä viitaten BBC:n uutiseen.

Vihreiden puoluesihteeri Veli Liikanen totesi jo lauantaina, ettei vantaalaisvaltuutettu Chen-Yen vähättelevä viesti edusta vihreiden linjaa.

Chen-Ye liittyi vihreiden listalle noin vuosi sitten, sen jälkeen kun hänet oli erotettu kokoomuksen ryhmästä. Kokoomus veti johtopäätökset sen jälkeen kun Yle oli uutisoinut Chen-Yen toiminnasta Kiina-mielisessä yhdistyksessä. Ylen mukaan yhdistyksellä oli yhteyksiä Kiinan kommunistisen puolueen ympäri maailmaa toimivaan vaikuttamisjärjestelmään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja