Työmarkkinapomolta omituinen tviitti: Syyttää tuotantolaitoksensa sulkevia yrityksiä oppositiopolitiikasta Sanna Marinin hallitusta vastaan

3:07
Video: "Suru ja epäusko ovat päällimmäisiä tunteita" – kaupunginjohtaja kertoo, minkälainen isku Nesteen eilinen päätös on Naantalille

Työntekijäjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola syyttää tviitissään tuotantolaitoksiaan sulkeneita yrityksiä "ulkoparlamentaarisesta oppositiopolitiikasta Sanna Marinin hallitusta vastaan".

Käytännössä syytökset osuvat etenkin metsäyhtiö UPM:ään, joka on ilmoittanut suunnitelmista sulkea Kaipolan paperitehdas, sekä energia- ja öljy-yhtiö Nesteeseen, joka kertoi eilen tutkivansa Naantalin jalostamon lakkauttamista.

Tviitin omituisuutta lisää se, että Nesteen ylivoimaisesti suurin omistaja on Suomen valtio. Olisi erikoista, jos yrityksen merkittävin omistaja harjoittaisi yrityksen kautta itselleen haitallista politiikkaa.

Työmarkkinajohtaja Palola sanoo siis käytännössä, ettei Nesteen ja UPM:n sulkemispäätösten takana olisi taloudelliset syyt, vaan halu horjuttaa Sanna Marinin (sd.) hallitusta.

Kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.) on tykännyt tviitistä.

Kokoomusedustaja: "Pohjanoteeraus"

Tviitti on herättänyt varsin voimakasta ihmettelyä. Muun muassa kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen kutsuu omassa vastauksessaan Palolan tilannearviota "pohjanoteeraukseksi".

Palola ehti jo pahoittelemaan omaa päivitystään myöntäen käyttämänsä sanamuodon olleen väärä.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) kommentoi tviittiä ennen hallituksen tämänpäiväisiä budjettineuvotteluja.

– Kyllä joka yrityksessä jokainen sulkeminen on äärimmäisen pitkän harkinnan tulosta, Vanhanen sanoi.

– Esimerkiksi Naantalin osalta tiedän, olen ollut aikanaan Nesteen ja Fortumin hallintoneuvostossa pitkään, ja tiedän, että pienen jalostamon tulevaisuus on ollut pitkään pohdinnan alla. En kerta kaikkiaan jaksa uskoa, että esimerkiksi valtionyhtiö Nesteen kohdalla tällaisesta tausta-arviosta olisi kyse.

Juttua täydennetty Matti Vanhasen kommenteilla kello 10.28.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja