Vantaalaismies luovutti Porschensa koeajoon, ja se osoittautui järkyttäväksi virheeksi: ”Päätin ensimmäistä kertaa, että ei ole tarvetta mennä istumaan autoon kokeilun ajaksi”

Vantaalaismies luovutti Porschensa koeajoon, mikä osoittautui pahaksi virheeksi. Auto anastettiin lähes samaan tapaan kuin aiemmin tällä viikolla uutisoidussa tapauksessa, jossa nurmijärveläismiehen BMW vietiin kesken koeajon.

MTV Uutiset uutisoi aiemmin tällä viikolla tapauksesta, jossa "potentiaaliset ostajat" anastivat röyhkeästi BMW-merkkisen auton omistajaltaan kesken koeajotilanteen.

MTV Uutiset tavoitti toisen, samankaltaisen rikoksen uhriksi joutuneen henkilön. Hänen autonsa lähti varkaan matkaan heinäkuussa. 

Tuolloin kyseessä oli vuoden 2004 Porsche Cayenne.

Näin kaikki eteni

Vantaalaismies kertoo sopineensa koeajosta nuoren ja asialliselta vaikuttavan miehen kanssa. Mies tuli katsomaan autoa yksin. 

Moitteettomasti käyttäytynyt ostajaehdokas oli saapunut paikalle samaan aikaan bussin kanssa, mikä tuntui myyjästä erikoiselta. Mies oli koeajolle lähtiessään kuitenkin jättänyt myyjälle BMW:n avaimet, joten myyjä uskalsi olla turvallisin mielin.

– Mies kierteli autoa noin kymmenen minuutin ajan ja kysyi muun muassa huolloista. Sitten hän pyysi lähteä koeajolle. Mies antoi uudehkon bemarin avaimet minulle ja kertoi jättäneensä auton nurkan taakse.

– Asiallisen käytöksen ja ylipäätään luotettavasta olemuksesta vakuuttuneena päätin ensimmäistä kertaa elämässäni, että ei ole tarvetta mennä istumaan autoon kokeilun ajaksi, autoa myynyt vantaalaismies kertoo.

Taloudellinen menetys harmitti

Autoon päästyään mies oli kaasuttanut pois paikalta ja kaatanut mennessään aitatolpan. Hän oli lähettänyt autoa myyvälle vantaalaismiehelle viestejä ja kertonut palaavansa aivan pian.

Miestä ei kuitenkaan näkynyt. Vantaalaismies alkoi huolestua auton kohtalosta. 

– Lähinnä taloudellinen menetys siinä harmitti. Jos autoa olisi tuunannut paljon itse, niin toki sillä olisi enemmän tunnearvoakin, vantaalaismies kuvailee.

Myyjä oli lopulta laittanut varkaudesta tiedotteen Facebookiin, minkä myötä selvisi, että varkaalla on ainakin kaksi muutakin uhria.

Siinä missä vantaalaismiehelle oli jäänyt BMW:n avaimet, toisen uhrin huomaan jäivät Mazdan avaimet.

”Ruisrockissa oli hyvä fiilis”

Onnekseen vantaalaismies sai puhelun seuraavana aamuna. Hänen autonsa oli löytynyt Turusta lähes vahingoittumattomana.

Hän pääsi hakemaan auton matkallaan kaupungissa järjestetyille festivaaleille. Mies arvelee, että autovarkaalla olisi saattanut olla samanlaisia viikonloppusuunnitelmia.

– Ruisrockissa oli hyvä fiilis, kun sain auton takaisin.

Varkaan tekoset eivät kuitenkaan jääneet siihen. Vantaalaismies sai vielä myöhemmin soiton salolaiselta huoltoasemalta, josta kerrottiin, että hänen Porscheaan ajanut henkilö oli varastanut polttoainetta.

Autoa myynyt mies ei vielä itse tiedä, onko varasta saatu kiinni. Poliisi ei ole ollut hänen mukaansa halukas avaamaan asiaa enempää.

– Vakuutusyhtiö edelleen odottaa tutkintapäätöstä poliisilta ja sieltä ei ole kuulunut mitään, hän kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja