Vankilasta tuli painajaismainen koronaviruslinko Kaliforniassa – vangeilla yli 2 000 tartuntaa: "Pahin moka terveydenhuollossa kautta aikojen"

Vankilasta tuli painajaismainen koronaviruslinko Kaliforniassa – vangeilla yli 2 000 tartuntaa:"Pahin moka terveydenhuollossa kautta aikojen" 1:58
Katso videolta, miten juuri vapautuneet vangit suhtautuvat vankilan terveys- ja turvallisuustoimiin!

Koronavirus leviää Yhdysvalloissa itärannikolta kohti länttä. Kalifornian osavaltiossa on tähän mennessä todettu yli 300 000 koronavirustartuntaa. Näistä noin 2 300 tartuntaa on todettu vangeilla ja heistä 31 on menehtynyt koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

Vankien ystävät ja omaiset osoittivat mieltään San Quentin vankilan edessä, jotta viranomaiset parantaisivat vankiloiden terveydenhuoltoa.

Juuri vapaaksi päästetyt, entiset vangit kertovat yllä olevalla videolla kasvomaskit yllään, ettei vankilassa ole enää turvallista koronaviruksen vuoksi.

– Pelottavaa, vaarallista, epämukavaa, arvaamatonta…, näin kuvaili juuri vapaaksi päässyt Wayne Mobley.

Myös vankilan sisällä on osoitettu mieltä saman asian puolesta. Jopa henkilökunta kuvailee tapausta vankilan pahimmaksi mokaksi kautta aikojen.

– San Quentinista on tullut koronaviruksen keskiö. Täällä yli 1 000 vankia on saanut tartunnan ja tähän mennessä seitsemän on kuollut viruksen aiheuttamaan tautiin. Jopa osavaltion viranomaiset ovat myöntäneet mokansa, CNN:n toimittaja Wayne Freeman kertoo videolla.

Tauti alkoi levitä toukokuussa

San Quentin vankilassa ei ollut toukokuuhun mennessä todettu yhtään koronavirustartuntaa. Tilanne kuitenkin muuttui nopeasti, kun vankeja siirrettiin muualta. Siirtovaiheessa ei tiedetty, että osa heistä oli koronapositiivisia.

–Tilanne oli otollinen viruslingolle, mutta silti kukaan ei tehnyt mitään, vankilan työntekijä Marc Levine kertoo,

Omaiset epätoivoisia

Omaiset ovat mielenosoituksissaan vedonneet jopa kuvernööri Gavin Newsomiin. He haluavat, että vaarattomat vangit päästettäisiin vapaaksi, jotta he pääsisivät terveydenhuoltoon.

– He kuolevat sinne, vapauttakaa lapseni! Haluan, että heitä ruokitaan kunnolla, Shawonda Scott sanoo videolla lehdistön edessä.

Lue myös:

    Uusimmat