Vanhemmat antoivat 6-vuotiaalle pojalleen luvan olla tyttö: "Joe on nyt Lily"

Matt ja Rosie Downesille syntyi kuusi vuotta sitten kaksospojat, nyt toinen heistä haluaa olla tyttö. 

Matt ja Rosie Downes huomasivat eroavaisuuksia kaksospojissaan jo 1,5 vuoden iässä: Olly potki palloa ja leikki junilla, mutta hänen veljensä oli innostunut vaaleanpunaisista vaatteista ja keijukaisista.

Sama jatkui taaperoiän ohi esikouluun ja lopulta kouluun – Joe oli poikkeuksetta kiinnostunut tytöille suunnatuista leluista, halusi pukeutua prinsessaksi ja vältteli muiden poikien leikkejä.

– Kun kaksoset aloittivat päiväkodissa, Olly oli leikkinyt poikien kanssa hiekkalaatikolla. Joe puolestaan ystävystyi tyttöjen kanssa ja leikki päivät pitkät pukeutumisleikkejä, isä Matt kertoo Femail-lehden haastattelussa. 

Aluksi vanhemmat uskoivat kaksospoikien eroavaisuuden johtuvan vanhemmista: he ajattelivat Joen tulleen äitiinsä, joka on aina ollut kiinnostunut kauneudesta, työskentelee kampaajana ja on taiteellisesti lahjakas, kun isä taas on kiinnostunut urheilusta.

Kun pojat olivat 3-vuotiaita, vanhemmat yrittivät tarjota poikamuottia lapselleen. He pelkäsivät oman käytöksensä lietsoneen lapsensa eroavaisuutta.

– Ajattelimme tehneemme kärpäsestä härkäsen, koimme että hän oli liian nuori ymmärtääkseen tuollaisia asioita. 

Myös suvun oli vaikea ymmärtää pojan intoa tyttöjen leikkeihin ja vaatteisiin, mutta lopulta kaikki tottuivat asiaan.

Joe on muuttumassa Lilyksi. Kuva ruutukaappaus Youtube-videolta. 

Kun kaksoset saivat pikkusiskon, Joe kadehti siskolleen ostettuja leluja ja vaatteita. 

– Hän kyseli miksi hän ei saanut leikkiä samanlaisilla leluilla kuin siskonsa, miksi hänellä ei ole tyttöjen ruumiinosia tai miksi hän ei saa pukeutua balettitunnille tutuun, vaan joutui käyttämään t-paitaa ja mustia housuja.  

Perheen yhteisellä lomamatkalla vanhemmat lopulta tajusivat, miten vakavasta asiasta oli kyse.

– Lily halusi käyttää enää ainoastaan tyttöjen vaatteita ja kertoi suoraan haluavansa olla tyttö. Silloin tajusimme että jotain oli ihan oikeasti meneillään.

 

Joe pukeutui prinsessaksi aina kotiin päästyään. Kuva ruutukaappaus Youtube-videolta. 

Kotiin palatessaan perhe varasi ajan klinikalta, joka on erikoistunut transsukupuolisuuteen. Asiantuntijat neuvoivat katsomaan miten tilanne kehittyy ja jos Joe haluaa olla Lily vielä murrosiässä, hänen hormonaalista kehitystään mieheksi voidaan viivästyttää. 

Lilyn on myös mahdollista syödä 16-vuotiaana naissukupuolen hormoneja ja lopulta 18-vuotiaana hän voi tehdä päätöksen, haluaako hän siirtyä lopullisesti naisen vartaloon. 

"Olen menettänyt Joen"

Lopulta vanhemmat antoivat Joelle luvan olla tyttö, syntyi Lily, joka käyttää nyt tyttöjen vaatteita ja nimeä niin kotona kuin koulussakin. 

– Myönnän, että minun on ollut vaikeampaa hyväksyä asia kuin vaimoni, isä Matt toteaa. 

– Nimen vaihtuminen oli kova paikka. Olen menettänyt Joen ja vanhojen kuvien katsominen on vaikeaa. Sitten kuitenkin rakastan tytärtäni. 

Muutos on ollut vaikea myös toiselle kaksosista, vanhempien mukaan Olly käsittelee asiaa omalla tavallaan.

– Hän käyttäytyy selvästi ylipoikamaisesti etenkin kavereidensa seurassa ja on kertonut vaimolleni Rosielle menettäneensä veljensä, mutta kyllä hän siitä toipuu, Matt Downes sanoo. 

Katso videolta Lilyn tarina:

Lue myös:

    Uusimmat