Mainos

Vanhasen toimista poliisitutkinta

Eduskunnan perustuslakivaliokunta on päättänyt pyytää valtakunnansyyttäjää Matti Nissistä käynnistämään esitutkinnan entisen pääministerin Matti Vanhasen jääviydestä. Päätös oli yksimielinen.

Valiokunta perustelee päätöstä tarpeella selvittää, onko Vanhanen syyllistynyt rikoslain 40. luvun pykälissä 9 ja 10 rangaistaviksi säädettyihin tekoihin tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta. Lainkohdassa käsitellään virkavelvollisuuden rikkomista.

Valtiokunnan mukaan polisiitutkinnassa on myös tarpeen selvittää, onko asiassa muita rikokseen viittaavia seikkoja, jotka eivät ole oikeuskanslerin selvityksessä vielä tulleet ilmi.

Tutkintaa johtaa ja valvoo valtakunnansyyttäjä.

Nuorisosäätiö-tutkinta mutkistuu

Keskusrikospoliisilla on meneillään useita Nuorisosäätiöön liittyviä rikostutkinnan haaroja.

Poliisi ei ole aikaisemmin voinut kuulla Vanhasta Nuorisosäätiön asioissa.

Perustuslakivaliokunta on käsittelyt Vanhasen toimia valtioneuvostossa päätettäessä raha-automaattiavustusten jaosta Nuorisosäätiölle. Vanhanen sai säätiöltä tukea presidentinvaalikampanjaansa.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka lähetti Vanhasen ministerivastuuasian perustuslakivaliokuntaan. Hän halusi selvityttää, syyllistyikö Vanhanen rikokseen ollessaan päättämässä avustusten jaosta, vaikka hänen olisi pitänyt jäävätä itsensä.

Oikeuskansleri selvitti asiaa kahden erillisen yksityishenkilön tekemän kantelun pohjalta.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.