Vanhanen vs. Ruusunen toiseen erään

Tekstiviesti tuli laskettelurinteeseen. Ohoh, oli ensi reaktio ja sitten jo vähän nauratti. Juttu taitaa elää vuosia.

Nykytekniikka tuli avuksia ja talviloman keskeltäkin oli mielenkiintoista lukea kännykästä Vanhanen vs. Ruusunen jutun päätöstä. Nyt päädyttiin 2-2 -tilanteeseen ja edessä on toinen puoliaika hovissa.

Aineksia jatkoerään KKO:ssa ja vielä ylimääräiseen valitukseen tosielämän CAS:ssakin - siis Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa - on olemassa.

Pahoittelen urheilutermejä - menköön hiihtoloman piikkiin. Sananmukaisesti.

Mutta.

Päätöksen perusteella kaksi oikeussalin korkean pöydän takana istunutta kuunteli syyttäjää ja Vanhasen asianajajaa, mutta kaksi Ojalan ja Ruususen puolustusta. Päätöksen sisällöt - jotka ovat kuin katugallupista - on uutissivuilla selostettu.

Hieman epämääräiseksi äänestyspäätökseksi jäänyt ratkaisu sopii tähän juttuun. Erikoinen oli lähtökohta, käsittely ja nyt päätös.

Kummalliselta sen sijaan tuntuu pääministeri Vanhasen kommentti siitä, että päätös sallisi jotenkin pääministerin ikkunoista kurkistelemisen.

Tässä tapauksessa kyse oli siitä, että sisällä ollut ihminen kertoi siitä mitä tapahtui ja erityisesti miltä se tuntui.

Lopullinen päätös saataneen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimesta noin vuonna 2015.

Sitä on paha ennakoida, mutta EIT on useissa Suomea koskevissa sanavapausjutuissa ollut lähempänä lautamiesjärkeä kuin korkeimpien oikeusasteiden juristien ajattelua.

Mutta mitäs tuota pohtimaan. Ennen tuota lopullista ratkaisua tässä ehtii pitää melkein kymmenen talvilomaa.

Lue myös:

    Uusimmat