Mainos

Vanhanen: Uusi puheenjohtaja pääministeriksi

Pääministeri Matti Vanhasen mukaan on luontevaa, että keskustan uusi puheenjohtaja ottaa myös pääministerin tehtävät vastaan heti kesäkuun puoluekokouksen jälkeen. Vanhanen kommentoi asiaa aamupäivällä pitämässään tiedotustilaisuudessa.

- Uusi puheenjohtaja päättää pääministeriydestä. Jos hän kokee olevansa valmis asettumaan suoraan pääministeriehdokkaaksi, olen valmis luopumaan tehtävistä. Olen kuitenkin myös valmis käyttämään saamani pääministerin mandaatin kauden loppuun asti.

Vanhasen mukaan päätös tuli yllätyksenä myös kokoomuksen ja vihreiden puheenjohtajille.

- Kun kerroin asiasta Jyrki Kataiselle ja Anni Sinnemäelle, asia tuli heille yllätyksenä, he eivät tienneet siitä etukäteen. Ei siitä kuitenkaan sen ihmeempiä reaktioita tullut.

"Polvileikkaus on yksityisasia"

Vanhanen ei paljasta tulevasta polvileikkauksestaan yksityiskohtia.

- Kyse ei ole akuutista asiasta, mutta kyllä lähimmässä tulevaisuudessa haluan sen kuitenkin hoitaa. Lääkärin mukaan erilaisia leikkausmenetelmiä on olemassa ja tämä ongelma voidaan vielä hoitaa, Vanhanen muotoili vastaustaan.

- En kerro siitä sen enempää, sillä se kuuluu yksityiselämäni piiriin. En myöskään lähde arvioimaan leikkauksen vaikutusta kokonaisratkaisuun luopua puheenjohtajakilpailusta.

Vanhanen vakuuttelee, että hallituksen toimintakyky ei häiriinny, kuten oppositio on väittänyt.

- Vihreillä oli samanlainen tilanne puheenjohtajan vaihtuessa [Tarja Cronbergista Anni Sinnemäkeen], eikä se vaikuttanut heidän toimintakykyynsä. Tämä päätös päinvastoin vapauttaa minut hoitamaan hallituksen asioita. Tilanne saattaa jopa parantaa hallituksen toimintakykyä, kun ei tarvitse sillä intensiteetillä kiertää kenttää kuin muuten pitäisi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.