Mainos

Vanhanen torjuu ylimääräiset veroalennukset

Vanhasen mielestä ylimääräiset varat tulee ensisijaisesti käyttää valtion velan lyhentämiseen. Pääministerin mukaan valtion velka voi vaalikauden lopulla painua neljäsosaan bruttokansantuotteesta, kun se takavuosina oli jopa yli 60 prosenttia.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) torjuu vaatimukset aikaistetuista veronkevennyksistä. Vanhanen kirjoittaa Turun Sanomissa, että mahdollinen ylimääräinen jakovara pitää käyttää ensisijaisesti velan lyhentämiseen.

Vanhanen torjuu näin EK:n johtajan Arto Ojalan eilisen ehdotuksen, jonka mukaan veroja pitäisi alentaa jo ensi vuoden alussa.

- Hallitus tulee pitämään kiinni eduskunnan hyväksymistä menokehyksistä. Niistä ei pidä livetä, Vanhanen toppuuttelee.

Vanhanen muistuttaa, että hallituksen pitää velan lyhentämisen lisäksi varautua myös vaalikauden loppupuolelle suunniteltuihin veronkevennyksiin.

- Kun onnistumme kaikessa tässä, seuraavan vuosikymmenen alussa meillä on verraten matalat työttömyysluvut ja kunnossa oleva valtion kassa, Vanhanen visioi.

Hän ennakoi, että kuluvasta vuodesta tulee valtiontalouden kannalta parempi kuin osattiin odottaa. Vahvaa kehitystä kuitenkin tarvitaan, koska hallitusohjelmaan kirjatut menonlisäykset vaativat perustasoa nopeampaa kasvua.

- Olemme tällä tiellä. Sen ansiosta toinen hallitukseni toteuttaa sosiaalisesti oikeudenmukaisempaa politiikkaa kuin mihin ensimmäisellä hallituksellani oli mahdollisuus, Vanhanen kehaisee.

Vanhasen mukaan valtion velka voi vaalikauden lopulla hyvinkin painua 25 prosenttiin bruttokansantuotteesta, kun se takavuosina oli jopa yli 60 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.