Mainos

Vanhanen kehittäisi Suomi-Venäjä metsäyhteistyötä

Pääministeri Matti Vanhasen mielestä Suomen ja Venäjän välinen metsäyhteistyö avaa suuria mahdollisuuksia kummallekin osapuolelle, jos yhteistyö saadaan toimimaan.

Keskeistä on metsän omistusolojen ja käyttöehtojen selkiytyminen Venäjällä, Vanhanen sanoi Päättäjien metsäakatemiassa Kirkkonummella.

Vanhanen kommentoi keskustelua, jota on käyty metsäteollisuuden investointien suuntautumisesta ulkomaille. Hän huomautti, että yhdentyvän talouden maailmassa käpertyminen pelkästään Suomeen näivettäisi kansainväliseen kilpailuun osallistuvan yrityksen nopeasti ja vaarantaisi sen loputkin työpaikat.

- Oikea vastaus kovenevaan kilpailuun on osaamisen terästäminen ja sitä kautta tuotteidemme jalostusasteen nostaminen, Vanhanen linjasi.

Hän huomautti, että Suomessa koulutetaan nyt jopa puolet Euroopan korkeakoulutetuista paperi-insinööreistä, mikä on meille selvä kilpailuetu.

Vanhanen vakuutti, että hallituksen tavoitteena on pitää Suomi jatkossakin metsäteollisuuden kärkimaana ja kilpailukykyisenä sijaintipaikkana alan investoinneille.

Suomen ja Venäjän metsäyhteistyötä taas pohjustetaan Helsingissä lokakuun lopulla pidettävässä suomalais-venäläisessä metsähuippukokouksessa, johon osallistuvat sekä Vanhanen että Venäjän pääministeri Mihail Fradkov.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.