Vanha kasarmirakennus asunnoiksi

Operaatio Nälkälinna on edistynyt aikataulun mukaisesti. Ja aikataulussahan on oltava tilaa, kun tällaisesta hankkeesta on kysymys. Vaasalaisten jo muinoin Nälkälinnaksi nimeämällä, naimisissa oleville aliupseereille rakennetulla kasarmitalolla on ikää pitkälti toistasataa vuotta.

Työmaa on työllistänyt kokopäiväisesti pari kirvesmiestä neljän rakennuttajapariskunnan lisäksi. Iltaisin ja viikonloppuisin ei ole tarvinnut tekemistä miettiä. Eikä tarvinne vielä muutamaan vuoteen - muuttovalmiiksi talon arvioidaan tulevan kolmen vuoden päästä.

Hanke oli tutkittu ja valmistettu niin perusteellisesti, ettei suuria yllätyksiä ole päässyt syntymään - niitä ei tule, kun tiedetään että niitä tulee joka tapauksessa... Vain räjäytystöiden laajuus ja vaativuus olivat ennakoitua suuremmat.

Pääasiassa on askaroitu ullakon, katon ja kattorakenteiden parissa, lämpimien säiden tultua myös ulkoseinien. Museoviranomaiset hyväksyivät neljän kattolyhdyn rakentamisen katon itälappeelle; vaikea ja monimutkainen operaatio jossa on väliin rakennettu puusta, väliin pellistä. Yhteistoiminta kirvesmiesten ja pellittäjien välillä on ollut vaativaa - ja sujunut moitteettomasti.

Yhteistoimintaa on kysytty myös rakentajien ja viranomaisten välillä. Tällaisessa hankkeessa tarvitaan lausuntoja niin museo- kuin paloviranomaisilta ja yhteisiä kokouksia on ollut laskematon määrä Vaasan kaupungin rakennusvalvoja Eija Muttonen-Mattila on ollut täysin rinnoin mukana jo alkuvaiheesta lähtien:

"On ollut ilo tehdä työtä näiden innokkaiden nuorten kanssa. Lopputulos tulee ilman pienintäkään epäilystä olemaan todella hieno."

Kaupunkilaiset ovat tietysti seuranneet suurella mielenkiinnolla keskeisellä paikalla sijaitsevan kohteen muuttumista. Palaute on ollut pelkästään myönteistä. Erityisesti rakennuttajat kiittelevät naapurien kärsivällisyyttä: vaikka työmaa aiheuttaa meteliä ja joskus sotkuakin, eripuraa se ei ole aiheuttanut. Myrskyjen aikaan pihamaalla tavaroita suojaavat pressut olivat lähteneet vaeltamaan - ja kun rakentajia ei ollut paikalla, naapurit olivat käyneet korjaamassa kiinnitykset.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja