Mainos

Vangitsijaisän piilottama poika yhä etsintäkuulutettu – "Äiti kaipaa lastaan kotiin"

Vajaa vuosi sitten vuosien vankeudesta pelastetun nuoren romaninaisen koettelemukset eivät ole vieläkään ohi.

Poliisi etsii edelleen naisen poikalasta, jonka naisen vangitsija lähetti tuntemattomaan paikkaan. Poika on syntynyt vuonna 2011 eli on nykyisin 4-5-vuotias.

MITÄ?

- Pirkanmaan käräjäoikeus antoi viime keväänä tuomion jutussa, jossa nuorta, kehitysviiveistä kärsivää naista pidettiin neljä vuotta vankina.

- 44-vuotias mies ja tämän 22-vuotias tytär saivat tuomion törkeästä ihmiskaupasta.

- Vangittu nainen joutui synnyttämään kolme lasta vankeudessa ja vielä yhden vapauttamisensa jälkeen.

- Miesvangitsija on lasten isä ja lapset merkittiin tämän 22-vuotiaan tyttären nimiin.

- Yksi lapsista, vuonna 2011 syntynyt poika on kadoksissa.

Vangitsija ja lapsen isä, eli 44-vuotias romanimies ei ole suostunut kertomaan, missä poika on. Isä väitti aikanaan poliisille, että lapsi olisi toimitettu Ruotsiin, mutta Sisä-Suomen poliisilla on käsitys, että poika olisi kuitenkin Suomessa. 

– Keväällä ja talvella oli vielä tiettyjä paikkoja, joissa lapsen epäiltiin olevan, mutta mikään etsintä ei johtanut tuloksiin. Etsintöjen aktiivisuus on vähentynyt viimeisten kuukausien aikana, sanoo ihmiskauppajutun tutkinnanjohtaja Hannu Kallioniemi Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Lapsesta on annettu sekä kansallinen että kansainvälinen etsintäkuulutus, mutta ainakaan toistaiseksi poliisi ei halua etsiä lasta kuvan avulla julkisuudessa. 

– Meillä on käsitys, että useat henkilöt tietävät lapsesta ja hänen olinpaikastaan. Nyt kysymys on vain siitä, haluavatko nämä ihmiset ilmoittaa tietonsa viranomaisille vai eivät, Kallioniemi sanoo.

Poliisi kehottaa asiasta jotain tietäviä antamaan matalalla kynnyksellä tietoja lapsesta, vaikka poliisilla ei ole epäilyksiä, että lapsi olisi varsinaisessa hengenvaarassa.

– Lapsi on tällä hetkellä sellaisten henkilöiden hallussa, joilla ei ole lapsen huoltajuutta. Siitä, millaisissa olosuhteissa lapsi mahdollisesti on, ei ole tietoa. Se on kuitenkin varma, että äiti kaipaa lastaan kotiin, Kallioniemi sanoo. 

Sisä-Suomen poliisi pyytää mahdollisia havaintoja pojasta numeroon 029 544 5890.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja