Yli vuoden kateissa olleet isä ja poika palasivat Suomeen – teinipoika sairaalaan, isä vangittu

Yli vuoden kateissa olleet isä ja tämän poika ovat palanneet Suomeen. Isä on vangittu ja poika on sairaalahoidossa.

Tapaus sai alkunsa 11. huhtikuuta 2015, kun 14-vuotias poika lähti isänsä kanssa sovitulle tapaamiselle lastenkodista Järvenpäästä. Häntä ei tapaamiseen lähtemisen jälkeen tavoitettu.

Itä-Uudenmaan poliisi julkaisi 22. huhtikuuta media- ja Facebook-tiedotteet, missä pyydettiin havaintoja 14-vuotiaasta pojasta. Hieman myöhemmin selvisi, että kateissa on myös hänen 49-vuotias isänsä. Esitutkinnan edetessä ilmeni syytä epäillä isää rikoksesta.

Isä ja poika ovat olleet kateissa reilun vuoden ja koko sinä aikana heistä on tullut hyvin vähän havaintotietoja poliisille. Poliisi on kuitenkin saanut runsaasti vihjetietoja, mutta niiden perusteella ei ole saatu selvitettyä isän ja pojan liikkeitä. Molemmista on ollut huhtikuusta 2015 lähtien voimassa etsintäkuulutus.

Isä ja poika on nyt tavoitettu heidän saavuttuaan Suomeen 21. toukokuuta 2016. He saapuivat Suomeen lentokoneella Espanjasta.

– He saapuivat omasta tahdostaan Suomeen. He ovat oleskelleet suurimman osan kuluneesta ajasta Espanjassa, kertoo rikoskomisario Kimmo Hyvärinen.

Isä vangittiin keskiviikkona 25. toukokuuta 2016 Vantaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä törkeään vapaudenriistoon ja lapsikaappaukseen.

– Isää on puhutettu ja hän on kertonut avoimesti tapahtumista. Hän on ollut yhteistyökykyinen ja halukas tekemään yhteistyötä viranomaisten kanssa, Hyvärinen kertoo.

Poika on tällä hetkellä sairaalahoidossa. Pojalla ei ole välitöntä hengenvaaraa. Hänen toinen huoltaja on tietoinen pojan tilanteesta ja häntä tullaan kuulemaan lisää tutkinnan aikana.

Tapauksen tutkinta jatkuu Itä-Uudenmaan poliisilaitoksessa.

– Koska tapaukseen liittyy lapsi, pyrimme harrastamaan hyvin maltillista tiedottamista, lapsen etu huomioiden, poliisi kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja