"Vampyyrikasvohoito" yhdistetty jälleen HIV-tartuntaan Yhdysvalloissa

PrEP lääkitys on uusi tapa ehkäistä HIV-tartuntoja – sukupuolitautilääkäri:"Lääke on turvallinen, mutta se tehoaa vain jos sitä käyttää" 10:38
KATSO MYÖS: Ennaltaehkäisylääke on tapa ehkäistä HIV-tartuntoja – sukupuolitautilääkäri: "Lääke on turvallinen, mutta se tehoaa vain jos sitä käyttää"

Asiakkaan epäillään saaneen "vampyyrikasvohoidosta" HIV-tartunnan Yhdysvalloissa.

Asiakas on mahdollisesti saanut New Mexicossa sijaitsevan kauneushoitolan "vampyyrikasvohoidosta" HIV-tartunnan, kertoo CNN. Yhdysvaltojen New Mexicon osavaltion terveysministeriö (NMDOH) kehotti VIP Span asiakkaita testauttamaan itsensä.

Aiemmin kaksi HIV-tapausta on yhdistetty kyseisen kauneushoitolan pistoshoitoihin. Vuonna 2023 tapauksia on ilmennyt lisää, mutta niiden määrää ei CNN:n mukaan ole kerrottu.

Hoitola suljettiin jo 2018, kun sen toiminnasta löydettiin infektioriskiä lisääviä käytäntöjä. 

Asiakkaita kehotetaan HIV-testeihin

Nyt paljastuneen HIV-tapauksen potilas kertoi käyneensä kyseisessä salongissa vampyyrikasvohoidossa 2018; potilaan mukaan tämä oli hänen ainoa veriteitse tarttuvaan tautiin liittyvä riskinsä.

Terveysministeriö tutkii tapausta. Se myös suosittaa kaikkia hoitolassa pistoshoitoja, kuten vampyyrikasvohoitoa tai Botoxia, ottaneita asiakkaita käymään HIV- ja hepatiittitesteissä. Aiemmassa hoitolaan liittyneessä tutkimuksessa terveysministeriö testautti yli sata asiakasta, mutta tämä ei viranomaisen mukaan riitä.

– VIP Span entisten asiakkaiden kannattaa käydä uudessa testissä, vaikka aiemman tulos olisi ollut negatiivinen, ministeriö kuvasi.

Vampyyrikasvohoidossa asiakkaan verta ruiskutetaan hänen ihoonsa sen jälkeen, kun ihon pintaa on hiottu tai puhkottu pienillä neuloilla.

Lähteet: CNN, Nmhealth 

Lue myös:

    Uusimmat