Mainos

Vammalan naispappikiista jatkuu

Vammalan seurakunnan miespuolinen kappalainen jätti tänään saapumatta työvuoronsa mukaiseen jumalanpalvelukseen, koska vuorossa oli myös naispappi.

Vammalassa koetellaan ensi kertaa piispankokouksen syksyllä tekemää päätöstä, jonka mukaan pappien työvuorolistoja ei saa enää järjestellä sukupuolen mukaan.

Vammalan seurakunnan miespuolinen kappalainen jätti tänään saapumatta työvuoronsa mukaiseen jumalanpalvelukseen, koska vuorossa oli myös naispappi. Kappalainen perusteli asiaa vakaumuksellaan, jonka mukaan Raamattu ei hyväksy naisten pappeutta.

Vammalan vt. kirkkoherra Hannu Kilpeläinen tekee tapahtuneesta selonteon arkkihiippakunnan tuomiokapitulille Turkuun. Jos tuomiokapituli toteaa, että kappalainen on syyllistynyt väärinkäytökseen, seurauksia voivat olla huomautus, varoitus tai virasta pidättäminen joko määräajaksi tai pysyvästi. Kilpeläinen uskoo, että tuomiokapituli asettaa ensin selvitysmiehen tutkimaan tapausta.

- Jos rangaistustoimenpiteisiin mennään, asianomaisella on tietysti mahdollisuus valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Tämä siis voi olla pitkäkin prosessi, Kilpeläinen sanoo.

Tapaus on ensimmäinen, jossa naispappeuden vastustaja on jättäytynyt pois työvuorostaan. Ennen piispankokouksen päätöstä vuorolistat oli laadittu siten, että naispappeutta vastustavat sijoitettiin eri vuoroihin naispappien kanssa.

Kappalainen oli ilmoittanut poisjäännistään etukäteen Kilpeläiselle, joka toimitti jumalanpalveluksen kappalaisen puolesta.

Työvuorolistan mukaan kappalaisen seuraava jumalanpalvelus naispapin kanssa olisi noin kuukauden päästä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.