Mainos

Vammaismurhista epäillyllä vuosien rikoskierre

Työnsaanti sujui helposti, koska hoitajista on pulaa eikä rikosrekisterimerkintöjä ollut. Tampereen käräjäoikeus jätti naisen tuomitsematta mittavista omaisuusrikoksista.

Kahdesta vammaismurhasta Ylisen kuntoutuskeskuksessa Ylöjärvella epäillyn naisen historia paljastaa pidemmän rikoskierteen.

26-vuotias nainen työskenteli kaksi ja puoli vuotta Nokian Citymarketissa viime joulukuuhun saakka, jolloin hän jäi kiinni kymmenientuhansien eurojen varkauksista.

Nainen oli varastanut tavaraa kaupasta yli 40 000 euron edestä. Hänet irtisanottiin marketista mittavan varkaussarjan tultua päivänvaloon.

Tampereen käräjäoikeus totesi naisen syyllistyneen varkauksiin, mutta jätti hänet tuomitsematta.

Käräjäoikeus katsoi, että jos nainen olisi tuomittu vankeusrangaistukseen ja hänelle olisi tullut merkintä rikosrekisteriin, hänen työnsaantimahdollisuutensa hoitoalalla olisivat huonontuneet.

Nainen korvasi kaupalle kiinnijäätyään 20 000 euroa ja oikeus jätti hänet tuomitsematta sakkoihin.

Työpaikanvaihdos hoitui nopeasti

Joulukuun lopussa nainen aloitti työt sairaanhoitajana Nokian terveyskeskuksessa, vuodeosastolla numero 2, jossa on 40 potilaspaikkaa lähinnä pitkäaikaissairaille. Hän työskenteli terveyskeskuksessa alkuvuoden.

Tuona aikana Nokian terveyskeskus teki Nokian poliisille rikosilmoituksen lääkevarkauksista.

MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan anastettuja lääkkeitä voi luonnehtia huumaaviksi lääkkeiksi, jotka on tarkoitettu kovien kiputilojen hoitoon.

Poliisi kuuli naista epäiltynä pienehkön lääke-erän anastamisesta työpaikaltaan sekä muutamien satojen eurojen varastamisesta eräältä iäkkäältä potilaalta. Epäilty kiisti molemmat rikokset eikä muutakaan näyttöä löytynyt.

Nainen irtisanoutui toukokuussa Nokian terveyskeskuksesta lääkevarkauksien paljastuttua.

- Hänellä oli laillistetun sairaanhoitajan tutkinto, johon kuuluu lääkkeenhoitoluvat, kertoo Nokian kaupungin perusturvajohtaja Tarja Marjamäki.

Lääkevarkaudet loppuivat vammaismurhasta epäillyn irtisanottua itsensä Nokian terveyskeskuksesta toukokuussa 2007.

Nokian poliisi vahvisti tänään MTV:n uutisille, että lääkevarkaudet ovat tapahtuneet kyseisen henkilön ollessa työvuorossa.

Työpaikka Ylisiltä samalla viikolla

MTV:n uutisten tietojen mukaan epäillyllä oli suunnitelmia lähteä terveyskeskustyön jälkeen mukaan suoramyyntityöhön, jossa kaupataan erilaisia tuotteita kotikutsuilla. Heinäkuun alussa hän kuitenkin aloitti työnsä Ylisen kuntoutuskeskuksessa Ylöjärvellä.

Hänet rekrytoitiin Ylisen kuntoutuskeskukseen jo kesäkuussa, samalla viikolla kun hän oli irtisanoutunut Nokian terveyskeskuksesta.

- Emme olisi palkanneet naista, jos olisimme tienneet, että hänellä on aikaisempia rikoksia taustalla, kertoo Pirkanmaan sosiaalipalvelujen kuntayhtymän johtaja Maarit Lähteenniemi-Pellinen.

Ylisen kuntoutuskeskuksessa käräjäoikeuden päätös kummastuttaa.

- Peräti kummallinen juttu. Entistä tarkemmin olisi mielestäni pitänyt lähteä tuomitsemaan ja katsomaan tilannetta, kun on hoitajasta kysymys, Pellinen sanoo.

Sairaanhoitajan rikostiedot tarkistettiin, koska hän työskenteli myös lasten kanssa. Hänellä ei ollut merkintöjä rikosrekisterissä.

Rikokset muuttuivat kesän puolessä välissä henkirikoksiksi. Poliisi epäilee 26-vuotiaan naisen myrkyttäneen kaksi kehitysvammaista Ylisen kuntoutuskeskuksessa heinä- ja elokuun aikana. Naista epäillään myös yhdestä murhan yrityksestä samassa laitoksessa.

Lisäksi poliisi epäilee naisen antaneen myrkkyä lapselle Kurussa vapaa-ajallaan. Tapausta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä.

Oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa selvitellään parhaillaan, millaiseen myrkytykseen kaksi vainajaa kuolivat.

Tampereen käräjäoikeus vangitsi 26-vuotiaan naisen lauantaina todennäköisin syin epältynä. Epäilty on kiistänyt teot.

(MTV3/Johanna Sainio)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.