Valvira vaatii Attendoa korjaamaan puutteet vanhustenhuollon yksiköissä – määräaika heinäkuuhun mennessä

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira vaatii hoivayhtiö Attendon vanhustenhuollon yksiköitä korjaamaan havaitut puutteet ja epäkohdat heinäkuuhun mennessä.

Valvira on antanut määräyksen Attendolle, Attendo Mi-Hoivalle ja muille Attendon alaisille osakeyhtiöille.

Ylitarkastaja Elina Uusitalo selventää, että vaatimus koskee yksiköitä, joihin valvontaviranomaiset ovat aiemmin kohdentaneet valvontaa. Epäkohdat liittyvät muun muassa hoito- ja hoivahenkilöstön määrään, potilasturvallisuuteen ja lääkehoitosuunnitelman noudattamiseen. Esimerkiksi lääkkeiden käsittely, säilytys ja hävittäminen on järjestettävä asianmukaisesti.

Lisäksi yksiköiden tulee toimittaa tekemistään korjaustoimista yksityiskohtainen selvitys Valviraan elokuuhun mennessä.

Selvitys annettava elokuuhun mennessä

Uusitalo kertoo, että samalla palveluntuottajan on varmistettava, että toiminta vastaa Valviran määräyksiä myös niissä Attendon vanhustenhuollon yksiköissä, joihin ei ole aiemmin kohdistettu valvontaa.

Valviran saamien selvitysten mukaan Attendo on jo ryhtynyt korjaaviin toimiin. Vielä ei ole varmaa, ovatko toimet riittäviä ja pysyviä.

Vuosi sitten puhjennut vanhustenhoivakohu käynnisti alalla murroksen, joka pakotti yksityiset hoivayhtiöt suuntaamaan huomion yrityskasvun sijaan hoivan laatuun.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja