Valtteri-myrsky porhaltaa Suomen yli: Tällaisen lumipeitteen se tuo – merialueilla pahin on edessä huomenna

Miltä Valtteri-myrskyn tila näyttää iltapäivästä? Meteorologi Aleksi Jokela kertoo 5:10
Katso MTV Uutiset Liven sääkartoilta, miten Valtteri-myrsky porhaltaa Suomen yli!

Valtteri-myrsky on rantautunut tänään Suomeen ja sen myötä Etelä-Suomen lumipeite on kasvamassa reippailla lukemilla.

– Myrskyn keskus kulkee tästä maan lounaispuolelta. Se tuo kaikkein kovimmat myrskyt läntisille merialueille. Runsaimmat sateet osuvat maan eteläosaan. Sade voi kestää pitkälle sunnuntai-iltaan asti, sanoo Forecan meteorologi Aleksi Jokela.

– Sakeimmat pyryt alkavat etelässä yhdeksän aikaan illalla. Samaan aikaan alkavat tuulet voimistua.

Etelä-Suomeen voi Jokelan mukaan sataa jopa kymmeniä senttimetrejä lunta. Suurin osa sateista jää Oulusta etelään ulottuvalle vyöhykkeelle.

– Voimakkaimmat sateet alkavat loppuillasta. Lounais-Suomessa sade on märempää. Siellä lunta ei tule maahan niin paljon kuin pääkaupunkiseudulta itään ulottuvalla vyöhykkeellä. Täällä lunta voi kertyä sunnuntai-iltaan mennessä jopa 30 senttimetriä. Maan keskiosaankin saadaan lunta 10-20 senttimetriä.

Tuuli jatkaa voimistumistaan merialueilla huomenna.

– Huomenna on kaikkein voimakkaimmat oikein kunnon myrskytuulet. Läntisillä merialueilla tuuli voi nousta jopa yli 25 metriin sekunnissa. Myös pohjoisilla merialueilla myrskyää vielä pitkään sunnuntai-iltaan asti.

Myrsky on aiheuttanut viivästyksiä raideliikenteessä ja sen odotetaan myös vaikuttavan lentoliikenteeseen jonkin verran. Ajokeli on käynyt erittäin huonoksi monin paikoin. Tästä artikkelista voit seurata myrksyn etenemistä tarkemmin.

Lue myös:

    Uusimmat