Valtteri Bottas saapuu yhdelle F1-suosikkipaikalleen – laukoo nykytilanteesta varoituksen sanat

F1-karavaani rantautuu tällä viikolla Venäjän Sotshiin, missä sunnuntaina ohjelmassa on kauden 15. osakilpailu. Sotshi on ollut Valtteri Bottakselle suotuisa rata vuosien varrella. Hän kun nappasi Sotshissa muun muassa F1-uransa ensimmäisen voiton. Nyt Bottas varoittelee, että kilpailutilanne on normaalista poikkeava.

– Saavun Sotshiin aina itseluottamusta uhkuen. Sotshi on ollut minulle hyvä rata tulosten valossa. Olen voittanut siellä muutaman kerran (2017 ja 2020) ja menestynyt aina hyvin, Bottas kertasi ratahistoriaansa F1 Nation -podcastissa.

Bottakselle lisää itseluottamusta tuovat myös Italian GP:n onnistumiset. Suomalaiskuski kun täräytti ykkösruutuun perjantain sprintin aika-ajossa. Tätä seurasi lauantain sprinttikilpailun näytös: Bottas piti ykköspaikan hallussaan lähdöstä maaliin. Sunnuntain normaalimittaisessa kilpailussa Bottas nousi joukon takaa kolmanneksi.

Mercedes on löytänyt vauhtia alkukesän notkahduksen jälkeen. Silti Bottas laukoo varoittavat sanat – henkseleitä paukuttelematta.

– Sotshi on sopinut meille, mutta nyt tilanne on toinen. Ei ole mitään takeita sille, että olisimme joukon keulilla. Red Bull tarjoaa kovan haasteen, samoin jopa McLaren ja Ferrari, jotka ovat lähellä. Sen takia viikonloppu ei ole missään nimessä helppo meille, Bottas vannoo.

Bottas on tällä hetkellä kuljettajien MM-sarjassa kolmantena. Tallien puolella Mercedeksellä on 18 pisteen etumatka Red Bulliin nähden.

Lue myös:

    Uusimmat