Valtteri Bottas saanut yllättäviä rangaistuksia – Red Bull -pomo esitti kovan epäilyksen

2:23
Videolla Valtteri Bottaksen kommentit Austinista.

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas saa taas lähtöruuturangaistuksen, kun hänen autoonsa asennettiin uusi polttomoottori. Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner epäilee, että Mercedes ”pelaa pelejä” moottoreiden kanssa, eikä sillä ole oikeasti niin suuria ongelmia, mistä nyt puhutaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Saudi-Arabian GP 3.-5.11.
Pe:
1. harjoitukset klo 15.25, 2. harjoitukset klo 18.55
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat jo klo 18.00
Su: Saudi-Arabian GP klo 19.25, ennakkotunnelmat klo 18.30

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottaksen uusi polttomoottori on hänelle jo kauden kuudes. Bottas saa vain viiden lähtöruudun rangaistuksen, koska hän on jo aiemmin rikkonut polttomoottoreihin liittyvän rajan.

Bottas sai lähtöruuturangaistuksia jo Italiassa ja Venäjällä. Molemmilla kerroilla Bottas lähti liikkeelle joukon hänniltä.

Mercedes vaihtoi Lewis Hamiltonin autoon uuden polttomoottorin Turkissa. Tuolloin Hamilton tipahti kymmenen ruutua alaspäin, koska hän ylitti sallitun rajan ensimmäistä kertaa.

Saksalaistallin moottoriliikkeet ovat kohdistuneet ICE:en, eli polttomoottoreihin. Muiden moottoriosien muutokset ovat olleet selvästi maltillisempia.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner epäilee, ettei Mercedeksellä ole oikeasti niin suuria luotettavuusongelmia, mitä sen tekemät muutokset ilmaisevat. Horner viittaa siihen, että Mercedes yrittää saada loppukauden kisoihin tuoreita moottoriosia ja sitä kautta tehohyötyä.

Teoria perustuu muun muassa siihen, että esimerkiksi Red Bull yrittää selviytyä kauden loppuun asti nykyisillä voimalähteillä.

– On selvää, että he tasapainottelevat riskien ja hyödyn välillä, Horner sanoi USA:n GP:n viikonlopun yhteydessä.

– Tämä on kokonaisuudessaan hyvin outoa Mercedekseltä. He ovat olleet kuitenkin luotettavuuden perikuva viimeisten kuuden tai seitsemän vuoden aikana. Puhutaan hyvin oudosta tilanteesta, Horner jatkoi.

Mercedeksen moottoritilanne on herättänyt kovasti keskustelua F1-varikolla. Hornerin mukaan yksi Iso tekijä asian takana on se, että Red Bull on antanut Mercedekselle aiempaa kovempaa painetta tällä kaudella.

– Olemme laittaneet heidät ahtaalle käytännössä jokaisessa kisassa. Pitää myös muistaa, että heidän nykyautonsa on lähes viime kauden auton kopio. Ja se oli yksi heidän parhaista autoista koskaan. Tuo taas on osoitus siitä, että kuinka vahvaa työtä me olemme pystyneet tekemään, kun olemme nousseet heidän lähelleen, Horner hehkutti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja