Valtteri Bottas muisti Niki Laudaa – maailmanmestari tuki ja arvosti suomalaista suuresti: "Teki loistavaa työtä heti alusta lähtien"

Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas muisti 70-vuotiaana menehtynyttä Niki Laudaa Twitter-tilillään. Kaksikko oli paljon tekemisissä, sillä Lauda oli Mercedeksen osaomistaja ja johtoportaan jäsen. F1-legenda kertoi pitävänsä Bottaksen ajamisesta.

– RIP Niki. #legenda, Bottas twiittasi.

Bottas kertoi helmikuussa, että Lauda oli hänelle iso tuki Mercedes-vuosina. Sopimuksen ollessa katkolla Lauda on ollut aina se henkilö, joka on ensimmäisenä kertonut julki tallin halun jatkaa yhteistyötä.

Lauda oli C Moren haastattelussa vuoden 2017 Singaporen GP:ssä. Hän suitsutti suomalaista kuljettajaa.

– Tiesin hänet alusta alkaen. Kun Nico Rosberg lähti, otimme Valtterin ja hän teki loistavaa työtä heti alusta lähtien. Hän on nopea, voittaa kisoja.

Itävaltalainen muistetaan kipakoista kommenteistaan ja kiihkeästä maailmanmestaruustaistosta James Huntin kanssa. Hän näki kuljettajien verisen taiston myös uransa jälkeen, kun Rosberg ja Lewis Hamilton väänsivät kättä samassa tallissa.

Bottaksen ja Hamiltonin tilanne on seesteisempi.

– Hamiltonilla ja Rosbergilla oli ongelmia parin viime kauden aikana. Meidän piti käsitellä se tiimin sisällä. Hamiltonin ja Bottaksen suhde on erittäin hyvä. He kunnioittavat toisiaan. Ei ole mitään turhaa, he toimivat hienosti yhteen tiimin hyväksi, Lauda sanoi.


Itävaltalainen auttoi Mercedeksen kulisseissa aina viimeisiin vuosiinsa asti. Lauda kärsi terveysongelmista, sillä hänelle tehtiin keuhkosiirto hätäleikkauksella vuonna 2018.


Lue myös:

    Uusimmat